Cumhurbaşkanı Mustafa AkıncıbugünMeclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Müzakereci Özdil Nami ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ile müzakerelerde gelinen aşamayı değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilen görüşmede müzakerelerde son gelişmeler hakkında Meclis Başkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı’na bilgi verildi.

Görüşmede ayrıca Meclis Başkanı Siber, Başbakan Kalyoncu ve Dışişleri Bakanı Çolak’ın da konuya ilişkin görüşleri alındı, fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşme çalışma yemeğinde de devam etti.

Bu arada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, müzakere sürecinde gelinen aşamayı paylaşmak amacıyla Meclis’te temsil edilen siyasi partilerle de bugün biraraya gelecek.

Cumhurbaşkanlığında saat 12.00’de başlayacak görüşmenin çalışma yemeği ile devam edeceği belirtildi.

Milletvekillerinden gelen talep üzerine Meclis Başkanı Sibel Siber, geçen hafta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yazı yazarak, kısa sürede Meclis’i bilgilendirmesini talep etmişti.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bu talebi bugünkü Cumhurbaşkanlığındaki görüşmede değerlendirdiği belirtildi.

Akıncı, Ocak ayının ilk yarısında özel birleşimle Cumhuriyet Meclisini Kıbrıs konusunda bilgilendirecek.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi’ndeki milletvekilleri ile Eylül ayında biraraya gelerek, yürütülen müzakere sürecinde gelinen son aşamayla ilgili bilgi vermişti ve vekillerin görüşlerini dinlemişti.