Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Nijerya’dan Sule Lamido Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. 5 Ağustos 2015 tarihinde saat 14:00’de DAÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen imza töreni ile iki üniversite arasında ilişkileri güçlendirecek akademik işbirliği gerçekleştirildi. Söz konusu protokol kapsamında her iki üniversite arasında öğrenci ve öğretmen değişimi gerçekleştirilebileceği gibi aynı zamanda ortak akademik etkinlikler de düzenlenebilecek.

İmzalanan işbirliği protokolü öncesinde DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret eden Sule Lamido Üniversitesi Rektörü Prof. Abdullahi Y. Ribadu, DAÜ’ye hayran kaldıklarını bildirdi. Ziyaret sırasında DAÜ hakkında detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Osam,  DAÜ’deki öğrenci ve öğretim görevlisi profili, kampüs ve alt yapı olanakları, fakülte ve bölümler hakkında geniş bilgiler verdi. DAÜ’yü ziyaret ediyor olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Ribadu, böylesine büyük bir üniversite ile işbirliği kurmaktan ötürü çok mutlu olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Osam günün anısına Prof. Ribadu’ya ipek kozası pano takdim etti.  Söz konusu ziyaret sırasında DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen ve Tanıtımdan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca hazır bulundu.

İmzalanan söz konusu işbirliği protokolüne DAÜ adına DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam imza koyarken  Sule Lamido Üniversitesi adına ise Rektör Prof. Abdullahi Y. Ribadu imza koydu. Prof. Dr. Osam, DAÜ olarak Sule Lamido Üniversitesi ile işbirliği içerisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek her iki üniversite için de işbirliğinin yararlı olacağına inandığını sözlerine ekledi.