Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara ile DAÜ TV Sunucusu Çiğdem Duvarcı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Kent ve Mimarlık” adlı programda bu hafta tamamlanan “Ülkesel Fizik Planı” ele alındı.

Yrd. Doç. Dr. Hoşkara, 1989 yılında oluşturulan İmar Yasası sonrası, 26 yıllık bir süreden sonra, belirli paydaşların çalışmaları nihayetinde Ülkesel Fizik Planı’nın çalışmasının tamamlanmasının ve onaylanmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. 

 

Yrd. Doç. Dr. Ercan Hoşkara, söz konusu planın, ülkenin durum analizini yaptığını, bir vizyon ortaya koyduğunu bildirerek, bunun mekansal, sektörel vb. anlamda planlı gelişebilme açısından ne kadar önemli olduğundan söz etti. Yrd. Doç. Dr. Hoşkara, yapılması gerekenler bulunduğunu, İmar Yasası’nda bazı değişiklikler öngörüldüğünü bildirerek, sonrasında imar planlarının ortaya konması gerektiğini ifade etti.

Programda bölge stratejileri hakkında örnekler de veren Yrd. Doç. Dr. Hoşkara, planlamanın sadece merkezi yönetim tarafından yapılmasının doğru olmadığını, yerel yönetimlerin de sürece dahil edilmesinin gerektiğini örneklerle anlattı.

“Kent ve Mimarlık” adlı programın söz konusu bölümü 26 Haziran 2015 Cuma günü, 20.45 – 21.30 saatleri arasında, tekrarı ise 27 Haziran 2015 Cumartesi günü, 19.00 – 19.45 saatleri arasında, BRT 2 kanalında yayınlanacaktır.