17 yaşında dil okulu için İngiltere’ye giden Tolga Güçsoy Derviş, futbola olan ilgisini orada geliştirmiş. Derviş, bugünlerde İngiltere’de açmış olduğu futbol akademisinde yetenek avcılığı ve antrenörlük yapıyor. Derviş, ülkemizi ziyaretinde “Sağlıklı Yaşam” programına katılarak deneyimlerini ve futbol eğitimi hakkında bilgilerini aktardı. “Küçüklükten beri futbola ilgim vardı.” diyen Derviş, İngiltere’ye gitmesiyle Arsenal Spor Kulübü’nün düzenlemiş olduğu antrenörlük kurslarına, sonrasında Arsenal’in sponsorluğunda da İngiltere Futbol Federasyonu’na bağlı eğitimlere katıldığını anlattı. Chelsea gibi önemli bir takımın akademisinde staj ve ayrıca antrenörlük yaptığından söz eden Derviş, gününümüzde kendi akademisinde oyuncu yetiştirdiğini ve yetenekli oyuncuları yine Chelsea gibi takımlara sunduğunu ifade etti.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, fakültelerinde Spor Bilimleri Bölümü olduğuna değinerek, özellikle İngiltere’deki söz konusu büyük kulüplerde spor bilimcilerinin ne gibi görevleri olduğunu sordu. Derviş ise spor bilimleri okuyan öğrencilerin öğretmenlik yapmak isteyen öğrencilere nazaran daha çok yönlü bir mesleğe sahip olacaklarına vurgu yaptı. İngiltere’de ve dünyada spor bilimcilerinin takım veya bireysel sporcuların performansını daha çok yükseltmek için çalıştığına değindi. Spor bilimcilerinin, takımların olmazsa olmaz elemanları arasında olduğunu kaydeden Derviş, sporcuların mevcut yeteneğini %30 oranında yükseltebildiğini anlattı. Öte yandan Derviş, fizyoterapistlerin de sporcuların sakatlanmamaları ve sakatlık sonrası iyileşme sürecini hızlandırmaları açısından önemli olduğunu vurguladı.

Programda daha sonra İngiltere’deki profesyonel futbol takımları ile DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi arasında ne gibi işbirlikleri veya ortak etkinlikler yapılabileceği ele alındı. Derviş, DAÜ’lü öğrencilerin İngiltere’de staj yapabilmeleri için gerekli destek sağlayacağını kaydetti.

Sağlıklı Yaşam programının söz konusu bölümü 10 Eylül 2014 Çarşamba günü, 11.00 – 11.45 saatleri arasında, BRT – 2 ekranlarından izleyici ile buluşacak.