Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), Doğa Koleji’nin 2011 yılında devraldığı Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) üniversite öncesi eğitim kurumlarının hissesini Nişantaşı Üniversitesi’ne devrettiğini savunarak, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

DAÜ-SEN’den yapılan açıklamada, DAÜ ile Doğa Koleji arasında 10 yıllık bir süreyi kapsayan sözleşmenin, 5 yıl dolduğunda taraflara 6 ay önce bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshetme hakkı tanıdığı kaydedilerek, tam bu süre dolmak üzereyken hisselerin başka bir ticari kuruluşa devredilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “Şimdi kapalı kapılar ardında sözleşmede öngörülen 5 yıllık süre dolmak üzereyken ve bu sözleşmenin devam etmemesi için karar verilecekken Doğa okullarının hisselerinin Nişantaşı Üniversitesi’ne devredildiğini öğreniyoruz. Yani 2011 yılında olduğu gibi çocuklarımız yine kimseye danışılmadan, etik dışı bir şekilde birer mal gibi başka bir kuruma devrediliyorlar” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, DAÜ Kampüsü sınırları içinde binaların ve daha da önemlisi çocukların kâr amaçlı çalışan iki şirket arasında yapılan alışverişin parçası olamayacakları vurgulanarak, DAÜ yönetiminden ve hükümetten “yeni bir oldubittiye dur” diyerek, okulları gerçek sahiplerine iade etmeleri talep edildi.