Haluk Doğandor

En az 3 kişi oldukları tahmin edilen vicdansız hırsızlar, geçtiğimiz Salı gece yarısı Girne Boğaz bölgesinde 80 yaşındaki Mehmet Salih Ahmet Dayı’nın özenle baktığı 7 kuzudan 3’ünü ağıldan çaldı. Vicdansız hırsızlar yaşlı adamın kuzularını ağıldan çaldıktan sonra az ileride kuzuları kesip ağaca astıktan sonra derilerini yüzdüler ve etlerini alıp kaçtılar. Sabah hayvanlarına yem vermek için gelen yaşlı adam kuzuların eksik olduğunu fark edince hemen olayı Girne Boğaz polisine aksettirdi ve gidip ifade verdi, şikayetçi oldu. 

Hırsızların en az 3 kişi olduklarını tahmin eden yaşlı adam, bu hırsızların profesyonel olduğunu, bu sebepten çok kısa sürede kuzuları kesip etlerini çalıp kaçtıklarını söyledi. Aynı ağıldan bundan 7 ay evvel yine 1 kuzunun çalındığını söyleyen Mehmet Salih Ahmet Dayı, o zaman da polise gidip ifade verdiğini, muhtemelen aynı kişiler olabileceğini ama bu sefer en az 3 kişi gelmiş olabileceklerini ifade etti. 

HIRSIZLARA ÖFKE KUSTU 

Kuzularının çalınmasına çok üzülen yaşlı adam, “benim zaten 7 adet kuzum vardı yarısını çaldılar, oysa ben onları doğumundan beri özenle bakıp besliyordum, gelip birileri çalsın diye beslemedim” dedi. Kuzuların nasıl çalındığını da anlatan yaşlı adam, vicdansız hırsızlara çok öfkelendi. 

İlerlemiş yaşına rağmen hayvanlarla haşır-neşir olduğu için gayet dinç duran Mehmet Salih Ahmet Dayı, bizim kendisine gelip haber yapmak istediğimizi duyunca çok sevindi. İnşallah polislerimiz de iyi çalışır bu hırsızlar bulunur diye konuşan yaşlı adamın kuzularının çalınmasına çok üzüldüğü her halinden belliydi. Mehmet Salih Ahmet Dayı, üniversitede okuyan 4 torunu olduğunu, elde ettiği geliri onlara cep harçlığı olarak verdiğini söyledi. 

Hırsızların kuzularını çalmakla yalnız kendisini üzmediğini torunlarına vereceği paradan bile çaldıklarını belirtti. Yaşlı adam, kuzuların çalınmasından sonra şikayetçi olarak gittiği Girne Boğaz Polis Karakolu’ndan gelen polislerin yaptığı araştırma sonrasında, kuzuların kesildiği yeri polislerin bulduğunu söyledi. Hala kuzuların kesildiği yerde kurumayan kan lekelerini işaret ederek bize gösteren Mehmet Salih Ahmet Dayı’nın hüzünlü hali gözlerden kaçmıyordu.