Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Ulusal Birlik Partisi hükümeti yetkililerinin icraatlarından, hükümetin başının haberdar olmadığı ve her bakanın hükümet programını dikkate almadan hareket ettiğini savundu.

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’e eleştirilerde bulunarak, Bakan Dürüst’ün gizli gizli Ankara’ya gittiğini ileri sürdü.

Elcil, “Hükümet programında yer alan kolej giriş sınavlarının kaldırılması, YÖDAK Yasası, okul öncesi eğitimin yaygınlaşması, çok programlı liseler, Denetleme Değerlendirme Kurulu’nun problemli yasasının düzenlenmesi gibi konular dururken aniden Ankara’ya çıkarma yaparak YÖK Başkanı, T.C. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve T.C. Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile buluşması çok düşündürücüdür” dedi.

Bakan Kemal Dürüst’ün bu ziyaretinde, “Atatürk Öğretmen Akademisi’nin bir fakülteye dönüştürülerek bir üniversiteye bağlanması talebini YÖK’e aktaracağı; Mağusa’ya ‘Lala Mustafa Paşa’ adı altında bir ilahiyat koleji daha açılması” gibi konular hakkında TC yetkililerinden yardım talep edeceğinin konuşulduğunu belirten Elcil, konu ile ilgili Başbakan Ömer Kalyoncu’nun topluma bilgi vermesi ve Bakan Dürüst’ün Ankara temasları hakkında açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Elcil, “konunun takipçisi olacağımızı vurgular Başbakan Sayın Ömer Kalyoncu’yu derhal açıklama yapmaya davet ederiz” dedi.