Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ankara’da gerçekleşen terör saldırısını kınayarak, saldırıda ölenler nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Eroğlu mesajında şunları kaydetti:

“5 ay içinde üçüncü terör saldırısı ile Anavatan Türkiye’nin başkenti Ankara’yı kana bulayanları lânetliyorum. Bu terör saldırıları ile Türkiye’yi parçalayabileceklerini, halkı bölebileceklerini zannedenler bilmelidir ki hayalleri asla gerçekleşmeyecektir. Türkiye asla oynanan oyunlara gelmeyecek, bu çetin günlerden doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde yaşayan tüm insanları ile daha da bir birine sarılarak, kenetlenerek çıkacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti bu hain saldırıları atlatıp, dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındaki yerini alabilecek tarihsel birikime ve olanaklara sahiptir. Terörü kim kendi emelleri için bir vasıta olarak görüyorsa onun insanlıkla, dinle, milletle bir alakası olamaz. Terör ve teröristi dost bilen, ondan çıkar umanlar bilmelidir ki yaptıkları eninde sonunda kendilerine zarar verecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Ankara’da gerçekleştirilen üzücü, hain saldırıyı lânetle kınar, ölenlere, Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim.”