Evrim Kamalı

Ercan Havaalanı’ndan ülkemize tasarruflarındaki uyuşturucu haplarla gelen zanlılar İsmail Sargın ve Sacide Korkman teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz zanlılar İsmail Sargın ve Sacide Korkman'ın ülkemize 29 Eylül saat 16.00 raddelerinde Ercan Havaalanı’ndan giriş yaptıkları esnada zanlı Sargın'ın tasarrufundaki çanta içerisinde yapılan aramada, içerisinde uyuşturucu madde olan elle sarılmış 1 adet sigara ile 18 adet MDMA türü uyuşturucu haplar bulunduğunu söyledi.

Polis mesele ile ilgili yürütülen ileri soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların ülkemizde hiçbir yasal bağı bulunmadığını belirterek, uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların ileride görüşülecek davalarında hazır olmalarını sağlamak maksadıyla 1 ayı geçmeyen bir süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemelerine emir verdi.