İŞAD’dan yapılan açıklama göre, Merit Otel’de yer alan yemekte İŞAD Başkanı Metin Şadi, konuşma yaptı.

Şadi, Eroğlu’na hitaben, “Bugüne kadar, gerek Başbakanlık gerekse Cumhurbaşkanlığı görevinizde KKTC halkına yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı sizi tebrik ederiz” dedi.

Kıbrıs sorununun çözümü için son sürece girildiğini ve yeni müzakere sürecinin başlayacağını ifade eden Şadi,  Eroğlu ile Cumhurbaşkanlığı döneminde müzakerelerle ilgili hep istişare içinde olduklarını belirtti.

“11 ŞUBAT ORTAK METNİ BUGÜNE DEK İMZALANMIŞ EN KIYMETLİ BELGE”

Kıbrıs sorunun çözümünde 11 Şubat 2014 tarihinde imzalanan ortak metnin tarihi öne taşıyan bir belge olduğunu söyleyen Şadi, “Bu metin,bugüne kadar Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumlar arasında imzalanmış en kıymetli belgedir ve bugünlerde yeniden başlayan müzakerelerde federal çözümün zeminini, içeriğini ve çerçevesini net bir şekilde tanımlayan bir çatıdır, esas yol haritasıdır” ifadelerini kullandı.

Şadi, bu bakımdan belgenin ortaya çıkmasında 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yaptığı müzakerelerin ve attığı imzanın Kıbrıslı Türkler için öneminin büyük olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bir bakıma, ortaya çıkardığınız bu belge ve attığınız imza ile tüm kesimlerin hassasiyetlerini gözeterek, toplumun federal çözümde ortak konsensüste buluşmasını sağladığınız, ki tek başına bu başarı bile bir ilktir Bundan dolayı da size ayrıca müteşekkiriz ve emin olun ki bu belge ile adınızı tarihe yazdırdınız.”

İŞAD Başkanı Şadi, Eroğlu’na sağlık, huzur ve mutluluk da diledi.