İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) İstanbul’da gerçekleştirilen 5’inci Sağlık Bakanları Toplantısı’nda bir konuşma yapan İzbul, toplantıdan çıkacak bilimsel sonuçların politika şekline getirilmesinin sağlığın gelişimine ciddi katkı sağlayacağını vurguladı.

“DOSTLUĞU VE KARDEŞLİĞİ ÖNEMSİYORUZ”

Salih İzbul, toplantı aracılığıyla geliştirilecek dostluğu ve kardeşliği önemsediklerini belirterek, başarının işbirliğinden geçtiğini söyledi. Sağlık Bakanı Salih İzbul, “Dostluk ve kardeşlik bağı İslam ülkelerinin arzulanan dayanışma ve işbirliğinin de güçlenmesinin anahtarı olacak” dedi.

Konuşmasında, sağlık turizmine de değinen İzbul, “KKTC, tarihi ve kültürel zenginliği, deforme olmamış doğası,  zengin bitki örtüsü,  kış aylarında ılıman iklim koşulları, son yıllarda otel işletmeciliğinde yakalanan yüksek kalite, eko bilincinin yakalanması, güvenli ve huzurlu bir ülke olması, ekolojik zenginlik, deniz suyunun temizliği ve en önemlisi, misafirperver Kıbrıs Türk halkı ile sağlık turizmi açısından inanılmaz fırsatları barındırıyor” dedi.

Konuklara müzakere süreci konusunda da bilgi veren Sağlık Bakanı İzbul, adada iki toplumlu, iki bölgeli ve yaşanabilir bir federal çözüme ulaşılmasının hedeflendiğine dikkat çekti.

“ÇÖZÜME YILLAR DEĞİL, AYLAR İÇİNDE ULAŞILMASI BEKLENTİMİZDİR”

Önümüzdeki ayların süreç için kritik olduğunu kaydeden Bakan İzbul, “Taraflar devam eden yoğun müzakere sürecine bağlı kalır ve gerekli siyasi iradeyi gösterirlerse, çözüme yıllar değil aylar içerisinde ulaşılması beklentimizdir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ev sahipliğinde İstanbul Çırağan Palace’ta bugün başlayan İİT 5’inci Sağlık Bakanları Toplantısı 3 gün sürecek.