Başbakan Ömer Kalyoncu, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Mersin Ekonomi Platformu Başkan Feridun Gündüz’ü ayrı ayrı kabul etti.

Tütüncü’ye kabulde birlik üyesi bazı belediye başkanları, Gündüz’e ise platformun bazı yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye  Başkanı Hakan Tütüncü ziyarette, Akdeniz Belediyeler Birliği’yle ilgili bilgiler verdi ve 58 belediyenin üyeleri olduğunu kaydetti.

Tütüncü, en önemli misyonlarının birinin Türkiye ile ortak kaderi, tarihi ve kültürü olan  ülkelerin yerel yönetimleriyle ilişkiler tesis etmek ve var olan ilişkileri güçlendirmek olduğunu da söyledi.

Yerel yönetimler arasındaki işbirliklerinin halklar arasında da yakınlaşma sağladığını belirten Tütüncü,  KKTC  belediyeleriyle farklı bir iletişim içerisinde olduklarını ve bu süreç içerisinde bölgelerindeki 7 belediyenin Kıbrıs’taki 7 belediyeyle kardeş kılındığını kaydetti.

GÜNDÜZ

Mersin Ekonomi Platformu Başkan Feridun Gündüz de ziyarette yaptığı konuşmada, 27 sivil toplum örgütünün üye olduğu Mersin Ekonomi Platformu’yla ilgili bilgililer verdi. Gündüz, temel amaçlarının Mersin’in  var olan bir takım makro problemlerini çözmek ve TBMM’de baskı unsuru oluşturarak çözümü hızlandırmak olduğunu kaydetti. Kentin markalaşması konusunda da bazı projeleri olduğunu söyleyen Gündüz, bu konuda da bazı detaylar aktardı.

KKTC’nin kendileri açısından büyük önemi olduğunu dile getiren Gündüz, KKTC’nin ithalatının önemli bir kısmının Türkiye üzerinden yapıldığını ve bunun lojistik noktasının Mersin olduğunu belirtti.

KKTC’ye gidip gelirken olması gereken ilişki düzeyinin gerisinde olunduğunu gördüklerini dile getiren Gündüz, KKTC’nin tüm zorluklarına rağmen Mersin üzerinden hem ithalat hem de ihracat olmak üzere çok daha fazla ticaret yapabileceğini, yatırım imkanlarını artırabileceğini söyledi.

Bu konuda odalara ve sivil toplum örgütlerine  önemli görevler düştüğünü söyleyen Gündüz, bir tetikleyici güç oluşturmayı, Kıbrıs için neler yapılabileceğini ve fırsatları değerlendirmek istediklerini kaydetti.

1447951217.jpg

KALYONCU

Başbakan Ömer Kalyoncu da, Akdeniz Belediyeler Birliği heyetini kabulünde, KKTC’de belediyeciliğin belli bir aşamaya gelmiş bulunduğunu, belediyelerin özerk yönetimlere sahip olduğunu söyledi.

Belediyelerin  kendi başlarına iş yapabilir vaziyette olmalarını sağlama yönünde gayretleri odluğunu dile getiren Kalyoncu,  daha çağdaş hizmetleri vatandaşlara sunma yönünde yetki ve mali imkanlara kavuşturulmalarını istediklerini kaydetti.

Kalyoncu, bu yönde önemli mesafeler kat edildiği ama daha kat edilecek yol olduğunu belirtti.

Kalyoncu, KKTC’deki belediyelerin Türkiye’deki belediyeler arasındaki  iş birliğinin geliştirilmesinin destekçisi olduklarını da ifade etti.

Başbakan Ömer Kalyoncu, Mersin Ekonomi Platformu heyetini kabulündeki konuşmasında ise, bu tür ziyaretlerin iş olanaklarının artırılması ve geliştirilmesi açısından önemli olduğunu kaydetti. Buna ihtiyaçları olduğunu dile getiren Kalyoncu,  karşılıklı kazan kazan prensibiyle bir şeyler  geliştirilmesi halinde bunun önemli bir gelişme olacağını söyledi.

İşlerin geliştirileceği esas yerlerin odalar olduğunu söyleyen Kalyoncu, kendilerinin problemleri çözmek ve iş insanlarının daha rahat iş yapmasını sağlamakla  görevli olduklarını belirtti.

1447951215.jpg

1447951218.jpg

1447951226.jpg