KKTC’de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan 'demokrasi nöbeti' sürüyor. KKTC’de yaşayan Türk vatandaşları ve bazı Kıbrıslı Türkler, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde gerçekleştirdikleri eylemde, Fetullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) lanetledi. 

Ellerinde Türk bayrakları ve dövizler taşıyan binlerce kişi, 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' ve 'Vatan sana canım feda' şeklinde sloganlar attı. 

Geçtiğimiz Çarşamba gecesi KKTC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen eylemde, KKTC’de yaşayan Türk vatandaşları ve bazı Kıbrıslı Türkler, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin yanında olunduğunu bir kez daha vurguladı. 

Katılımcılar, FETÖ terör örgütünün Türkiye ve Kıbrıs yapılanması hakkında konuşma yaptılar. Milletin uyanık olması gerektiğine dikkat çeken konuşmacılar, Kıbrıs’ta da,Türkiye’de de FETÖ yandaşlarının artık barınamayacağının altını çizdiler. Eylem sırasında, 15 Temmuz Darbe girişiminde şehit olanlara dualar okundu ve vatandaşa tatlı dağıtıldı.