Gamze Pir Baykur

Mağusa ve Akıncılar’da 2011 yılı içerisinde işlemiş olduğu “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak mahkeme emri gereği yurt dışına çıkışının yasak olmasına rağmen 2011 yılında Mağusa Limanı’ndan gizlice yurt dışına çıkan ve 2015 yılı içerisinde yine Mağusa Limanı’ndan gizlice KKTC’ye giriş yapan zanlı Seçkin Akyer tutuklandı. Dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Akyer, davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

İşlem yaptırmadan giriş çıkış yaptı…

Meselenin tahkikat memuru Hasan Derman, zanlı Seçkin Akyer’in 9 Mayıs 2011 tarihinde Mağusa ve Akıncılar’da işlediği “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçları ile ilgili olarak Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nin teminat emri ile yurt dışına çıkış yasağının bulunmasına rağmen 2011 yılı içerisinde Mağusa Limanı’ndan muhaceret memuruna işlem yaptırmadan gizlice KKTC’den çıkış yaptığını açıkladı. Derman, zanlı Akyer’in 2015 yılı Kasım ayı içerisinde ise yine Mağusa Limanı’ndan muhaceret memuruna işlem yaptırmadan KKTC’ye giriş yaptığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Derman, zanlının serbest kalması halinde kaçma ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğunu söyleyerek, zanlının 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Zanlı: “Çocuğum ölüm döşeğindeydi, kaçmak zorunda kaldım…”

Mahkemede söz alan zanlı Seçkin Akyer, “Kaçacak olsaydım neden geri geleyim? Ben cezamı çekmek için geldim. Çocuğum ölüm döşeğindeydi. İzin vermediler kaçmak zorunda kaldım” diyerek kendisini savundu.

Tutuklu yargılanacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Seçkin Akyer’in davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 1 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.