Polis mahkemede yaptığı açıklamada KKTC’de tabela şirketleri kurularak kredi kartları çekilişlerinin bu şirketlerden yapıldığını ve şirketlerin banka hesap numaralarından şirketlerin kimlere ait olduğunun araştırıldığını aktardı.

Abbas ELMAS

Girne’de KKTC’ye bugüne kadar hiç gelmemiş şahısların kredi kartlarını sahteleyerek sahtekarlıkla para temin ettikleri iddia edilen Ufuk Delioğlu, Mustafa Mergis, Osman Akbaş ve Yüksen Rencüzoğlu dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak haklarında 5 gün daha ek tutukluluk emri alındı. Bir önceki duruşmada zanlı olarak gözaltına alınan Zafer Özpeker ve Abbas Yüksel ise olayla bağlantısız bulunarak şartsız serbest bırakıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne bağlı polis çavuşu Mehmet Behlül, zanlı Ufuk Delioğlu, Mustafa Mergis, Osman Akbaş, Yüksen Rencüzoğlu’nun 1 – 8 Aralık tarihleri arasında Girne’de meydana gelen “Sahte belge düzenleme, sahte belgeyi tedavüle sürme ve  sahtekarlıkla para temini” suçundan methaldar olduklarını söyledi.

Polis çavuşu Behlül, zanlıların KKTC’ye girişi çıkışı bulunmayan şahısların kredi kartı bilgilerini sahtekarlıkla elde edip, manyetik kartlar üzerine sahtelediklerini söyledi. Behlül,3 farklı iş yerinden toplam 60 şahsa ait sahte kredi kartlarıyla toplam 94 defa çekiliş yaptıklarını ve 3 çekimin başarılı olarak 7 bin TL sahtekarlıkla para temin ettiklerini söyledi.

Zanlı Osman Akbaş’ın verdiği gönüllü ifade doğrulturunda 25-30 iş yerinin sorgulandığını ve 5 kişiden ifade temin edildiğini aktaran polis, 88 adet sahte kredi kartı çekilişiyle ilgili bankalarla yazışma yapıldığını ve şirketler mukayyitliğinden yapılan araştırmada şirketlerin tabela şirketi olduğunun anlaşıldığını söyledi. Söz konusu şirketlerin kayıtlı bulundukları adreste olmadıklarını ve kayıtlı adreslerin muhasebeci adresi olduğunu aktaran polis, bu gibi tabela şirketlerinin çok sayıda olduğunu ve her geçen gün sayılarının arttığına dikkat çekti. Polis, söz konusu şirketlerin kimlere ait olduğunu banka hesap numaralarından bankalarla yazışma yapılarak araştırıldığını kaydetti.

Zanlı Ufuk Delioğlu ve Mustafa Nergis’in verdikleri gönüllü ifadelerde çelişkiler olduğunu, olayla bağlantılı aranan iki kişinin, kredi kartlarını sahteledikleri bilgisayar ve manyetik cihazının halen bulunamadığına dikkat çeken polis, yürütülen polis zanlıların 5 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, yürütülen polis soruşturmasının halen devam ettiğine bulgu yaparak, zanlıların yürütülen soruşturmanın selameti açısından 5 gün daha poliste tutuklu kalmalarını emretti.