Lefkoşa’da eş zamanlı yapılan kundaklama olayları ile ilgili başlatılan yargı sürecinde bugün son tanık dinlenecek. Olayla ilgili olarak daha önce tanık olarak dinlenen Opel Plaza sahibi ve Özmerhan Group yönetim kurulu başkanı Ömer Arhun, kundaklama gecesi iş yerlerinin yakıldığını 01.30 sıralarında öğrendiğini ve evine yakın olduğu için öncelikle Opel Plaza’ya gittiğini anlatmıştı.

“Gönyelideki iş yerine gittiğinde satışa hazır edilmiş 15 adet aracının yandığını dile getiren Arhun, olayı polislerle birlikte, kameralardan izlediğini ve aynı gece eş zamanlı olarak King Oto isimli iş yerinin de yakıldığı bilgisini aldığını aktarmıştı.

“Bahçeciler 10 bin liradan sonra gelip 50 bin Euro’daha istedi”

Ömer Arhun, kundaklamanın bir numaralı ismi olduğu iddia edilen Enver Bahçeciler'le ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Enver Bahçeciler 10 Bin TL’yi aldıktan bir iki gün sonra yeniden şirkete gelerek 50 Euro daha istedi ancak ret cevabı alınca kaçtı. Ortak tanıdığımız biri ile bana küstüğünü haber yolladı ve telefonda birkaç kez aradım açmadı. Bahçeciler ile aramızın düzgün olduğu günlerde ise bir yakının paraya ihtiyacı olduğunu söyledi ve güçlü bir teminat yatırıp 50 Bin Sterlin borç istedi. Bende paraya ihtiyacı olan kişiyi alıp ofisime gelmesini istedim ve ertesi gün Murat Yıldırım isimli kişiyle ofisime geldiler. Noter huzurunda gerekli işlemleri yaptıktan sonra Murat isimli kişi bana parayı Enver Bahçecilere verebileceğimi söyledi. Bahçeciler gelip 50 Bin Sterlini aldı.

İçişleri Bakanlığı Bahçeciler’i hâlâ Türkiye’den istememiş

Bu arada olayın bir numaralı faili olduğu öne sürülen Bahçeciler’in böylesine önemli bir konuda hala Türkiye’deki makamlarca talep edilmemesi galeri sahipleri ve mal güvenliği konusunda tedirgin olan vatandaşların da tepkisini çekti.

Türkiye ile geri kabul anlaşması olan KKTC’nin bir an önce olayın aydınlanması için Bahçecileri talep edilmesi gerektiği ifade edilirken, bugün dinlenecek son tanığın ifadeleri de büyük önem taşıyor.