BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU MESAJ YAYIMLADI

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı, ölümünün 3. yıl dönümünde saygı ve rahmetle andı.

Yorgancıoğlu, yayımladığı mesajda Denktaş’ın bir hukukçu, devlet ve siyaset adamı olduğu kadar, Kıbrıs Türk halkının kendi inandığı ve yarattığı değerler açısından simgeleşmiş önemli bir ismi olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının her kesimi ile yakın ilişkiler kuran Denktaş’ın, ülkenin bugünlere gelmesinde çok önemli katkıları olduğunu vurgulayan Başbakan Yorgancıoğlu, “Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı ölümünün 3. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

“EMANETİN OLAN CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Ömrünü Kıbrıs Türk Halkının haklı davasına ve Türk Milletine hizmet etmeye adamış, dava adamı, mücadeleci, mücahit, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurarak bize emanet eden, büyük insan ve devlet adamı Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif DENKTAŞ’ı vefatının 3. yıldönümünde büyük bir özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kıbrıs Türk Halkı’nın Kıbrıs’ta yaşayan Kıbrıslı Rumlarla eşit ve aynı haklara sahip bir Halk olduğuna inanarak, Kıbrıslı Türklerin İngiliz Sömürge idaresinden yasal haklarını kazanması için dönemin önderlerinin yaptığı mücadeleye katılmış, toplumsal mücadeleyi kanlı EOKA terör örgütüne karşı Kıbrıslı Türkleri savunmayı amaçlayan Türk Mukavemet Teşkilatını kurarak sürdürmüştür.

Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurucu ortaklarından birisi olmasını sağlayan 1960 Antlaşmalarının müzakerelerine katılmış, arkadaşlarıyla birlikte Türkiye’nin gerekirse tek başına müdahale etmesini içeren Garanti ve İttifak Antlaşmalarının kabul edilmesi için olağanüstü çaba harcamıştır.

Kanlı Noel’le başlayan Rum saldırıları sonucunda Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yıkılması sonrasında her türlü zorluğa göğüs gererek varoluş kavgası veren Kıbrıs Türk Halkının müzakerelerdeki gücü ve dünyadaki sesi olmuştur. Toplum Liderliğini Dr. Fazıl Küçük’ten devraldıktan sonra, Anavatan Türkiye’nin yolunu gözlemiştir. 15 Temmuz 1974 Yunan işgal girişimi sonrasında Türkiye’nin müdahale etmesi için harekete geçmiştir.

1974 Mutlu Barış Harekatı sonrasında, tüm Kıbrıslı Türklerin Türk Silahlı Kuvvetlerinin güvencesi altındaki özgür bölgede toplanmasını, bir devlet çatısı altında örgütlenmesini ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlamıştır. Kurduğu Cumhuriyetin ilk ve kurucu Cumhurbaşkanı seçilerek Kıbrıslı Türkleri ve onun haklarını her ortamda temsil etmiştir.

Rauf Raif DENKTAŞ’ın davası bizim davamız, mücadelesi bizim mücadelemizdir. Bir cemaat olarak devraldığı Kıbrıs Türk Halkına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile onurlu ve güvenli bir gelecek temin etmiştir. Kurduğu Cumhuriyeti yaşatmak için mücadeleye devam etmek bizlere bıraktığı en önemli mirastır.

Demokrat Parti Ulusal Güçler, onun davasına, mücadelesine sahip çıkmaya ve nihayetinde 1983’te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini yaşatmak için sürdürdüğü siyasi mücadelesine, ondan aldığı feyz ve ilhamla devam edecektir.

ÜSTEL: “DENKTAŞ’IN GÖSTERMİŞ OLDUĞU YOLDAN AYRILMAYACAĞIZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı, Girne Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ünal Üstel, “Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı her geçen gün artan bir sevgi ve saygı ile anıyoruz” dedi. 
 
Üstel Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın 3. ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Üstel mesajında, “Değerli liderimizin bizlere bıraktığı başta cumhuriyetimizi ve kendisine has ilkelerini sonsuza dek yaşatacağımızı ve bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. Türk milletinin gönlünde çok özel bir yere sahip olan Kurucu Cumhurbaşkanımız ve toplum liderimiz Sn. Rauf R. Denktaş'ı, vefatının 3.üncü. yıldönümünde derin bir üzüntü içinde saygıyla anıyoruz. Kıbrıs davasının yılmaz savunucusu, mücahit, lider, devlet adamı olan R.Raif Denktaş, tüm dünyada takdir edilen liderlik ve devlet adamlığı vasıflarıyla tarihteki müstesna yerini her zaman muhafaza edecektir” ifadelerine yer verdi. 
 
Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinin önderi Rauf Denktaş’ın tüm hayatını adadığı Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve özgürlük davasını Anavatan Türkiye ile fikir, gönül birliği içinde, dirayet ve özveriyle savunduğuna işaret eden Üstel, Denktaş’ın son nefesine kadar Kıbrıs Türklerinin hak ve menfaatlerinin korunması yönünde uğraş verdiğini vurguladı.

Denktaş’ın değerli bir devlet adamı, ufku açık bir siyasetçi olduğunu ifade eden Üstel, Denktaş’ın bu olağanüstü mücadelesinde herkesin saygısını kazandığını kaydetti.

“Gençlerimize bunları en iyi şekilde aktarmak ve emanet aldığımız devletimize sahip çıkmak onlara karşı en yüce görevimizdir” şeklinde devam eden Üstel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vatanına çok yüce duygularla bağlı, vatan savunmasını her şeyin üzerinde tutan, millet sevgisi tutku derecesinde olan bir devlet adamı olan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı kaybettiğimiz 13 Ocak 2012 tarihi, sadece O’nun ölüm yıldönümü değil, Kıbrıs Türk Halkı olarak böyle bir değere sahip olmanın gururuyla onun düşüncelerini anlamak, anlatmak ve yaşatmak günü olmalıdır.  Kıbrıs Türkleri olarak Rauf Raif Denktaş’ın göstermiş olduğu yoldan ayrılmayacağımızı vurgulayarak, onun yüce anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Aziz ruhu şad olsun.”

MECLİS BAŞKANI SİBER: “KIBRISLI TÜRKLERİN TOPLUMSAL MÜCADELE YILLARINDA, TOPLUMA LİDERLIK ETMİŞ DEĞERLI BIR MÜCADELE ADAMI”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Rauf Raif  Denktaş’ın Kıbrıslı Türklerin toplumsal mücadele yıllarında, topluma liderlik etmiş değerli bir mücadele adamı olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölümünün üçüncü yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda,“Rauf Raif Denktaş Kıbrıslı Türklerin toplumsal mücadele yıllarında topluma liderlik etmiş değerli bir mücadele adamıydı” dedi.

Sibel, Kıbrıs Türk siyasi tarihinde lider ve aynı zamanda mütevazi kişiliği ile tanınan Rauf  Raif Denktaş’ı saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

TAÇOY: “ONUN GÖSTERDİĞİ YOLDAN SAPMADAN ÜLKEMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIMAYA AZİMLİ VE KARARLIYIZ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Kıbrıs Türkü’nün Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın gösterdiği yoldan sapmadan, KKTC’yi daha ileriye taşımakta kararlı olduğunu kaydetti.

Hasan Taçoy, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölümünün  3’üncü yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda, “KKTC’nin kurucusu, Kıbrıs davasının yılmaz mücadelecisi, büyük devlet adamı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıldönümünde derin üzüntü, özlem ve saygı ile anıldığını” belirtti.

Taçoy, “KKTC’nin bir Bakanı olarak ondan aldığımız ilhamla, ondan öğrendiğimiz mukavemetçi ruhla, onun gösterdiği yoldan sapmadan ülkemizi daha ileriye taşımaya azimli ve kararlıyız. Bugün, bizlere düşen görev, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Onun yüce anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.

KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ DENKTAŞ’IN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı ve 3. ölüm yıldönümünde, Denktaş’ı  özlem, sevgi, saygı ve şükranla andıklarını belirtti.

Dernek Başkanı Yılmaz Bora, yayımladığı mesajda, geçen üç yıl içinde O’nu hiç ama hiç unutmadıklarını kaydederek, “O hep aramızda oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  var oldukça O da sonsuza dek var olacaktır” dedi.

Denktaş adının KKTC ile özdeşleştiğini, yurt içinde ve dünyada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  denince Denktaş adının yankılandığını ifade eden Bora, şöyle devam etti:

“Özgürlük Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün devrettiği bayrağı hep ileri taşımış ve KKTC devlet i ile taçlandırmıştır.

Dünya onu Denktaş olarak tanırdı. Türk Mukavemet Teşkilatında O’nun adı TOROS idi. TMT’yi kurarken Anavatan’ı hami olarak gördü ve kabul ettirdi. Hep Anavatan ile beraber yürüdü. Davamızdan hiç ödün vermedi. Bir lider bir kahraman gibi davrandı. Onurlu bir yaşam sürdü. Ünü kısa zamanda Kıbrıs’ı aştı. Gür sesi Toroslarda yankılandı. Anadolu’nun her bölgesinde duyuldu. Türklük dünyasında takdir topladı, rehber oldu. Genç yaşında hayatını Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve bağımsızlığına adadı. Son nefesine kadar da davamızı savundu. Herkesten çok çalıştı. Sevecen ve duygusal bir dünyası ama geniş bir yüreği vardı. Son derece zeki, esprili, hazır cevap verebilen, hitap kabiliyeti yüksek, dinini, ailesini ve halkını seven, sanatçı ruhu ile tanınan çok yönlü büyük bir Liderimizdi. Yurt içinde ve yurt dışında tanındı sevildi. Herkesin hayranlık duyduğu bir Lider olarak aramızdan ayrıldı.

Büyük Mücahit ve Kahraman Denktaş; kurduğun ve bize vasiyet ve emanet ettiğin devleti yaşatmak ve ileri götürmek en birinci görevimizdir. Rahat uyu, ruhun şad olsun.”

KAMU – İŞ’İN KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ’IN 3. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ MESAJI

Hayatını Kıbrıs Türk halkının haklı davasına ve Türk Milletine hizmet etmeye adamış, dava adamı, mücadeleci, mücahit, Kıbrıs Türk Federe Devleti ve ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini, kurarak, bizlere emanet eden, büyük insan ve Devlet adamı Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ölümünün 3.yılında büyük bir özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kendisi devlet ve siyaset adamı olduğu kadar, Kıbrıs Türk halkına verdiği hizmetler ile, yarattığı değerler açısında simgelenmiş önemli bir isim ve halkın lideridir.

Kendisini özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın vefatının üçüncü yıl dönümünde mesaj yayımladı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın vefatının üçüncü yıl dönümünde mesaj yayımladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, tüm hayatını Kıbrıs Türkü'nün onurlu varoluş mücadelesine adayan Denktaş'ın, Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve özgürlük davasını, anavatan Türkiye'yle fikir ve gönül birliği içinde, büyük bir özveriyle savunduğu kaydedildi.

Her türlü zorluğun aşılmasında üstün liderlik gösteren Denktaş'ın, tüm dünyada takdir edilen liderlik ve devlet adamlığı vasıflarıyla tarihte müstesna bir yere sahip olduğu belirtilen açıklamada, "Kıbrıs Türk halkının sürdürdüğü haklı mücadelenin, Ada'da adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasına ve Kıbrıs Adası'nın bölgede bir barış, istikrar ve refah alanına dönüşmesine vesile olacağı inancıyla Merhum Denktaş'ı bir kez daha saygıyla anıyoruz" ifadesi kullanıldı.

CHP GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU DENKTAŞ’I ANDI

Türkiye ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı saygıyla andı.

Kılıçdaroğlu partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, bugün Denktaş’ın 3. ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “Bir yiğit insan, bir mücahitti” diye tanımladığı Denktaş'ı saygıyla andığını söyledi.