Evrim Kamalı

Ercan Devlet Havalimanı’ndan 9 Temmuz da KKTC'ye giriş yapan Nijerya uyruklu bir üniversite öğrencisine ait iki adet yolcu bagajında 6 kilogram hintkeneviri çıkması olayında tutuklu sayısı 4’e çıktı.

Memleketi Nijerya’dan 9 Temmuz’da KKTC’ye giriş yapan, kaybolduğunu iddia ettiği bagajlarını 10 Temmuz’da almaya gelen M.A.Y, konu bavullar teslim alındıktan sonra gümrük görevlisi tarafından bavulların açılarak kontrol yapıldığı sırada, telefonda görüşeceği bahanesi ile olay yerinden kaçtı.

Yanında gelen arkadaşı da tutuklandı

Zanlının bavulunda yaklaşık 6 kilo ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulundu. Olay yerinden kaçan zanlıyı uçak alanından araçları ile kaçırdıkları tespit edilen zanlılar Iabaran Isiaku, Aliyn Yandi Ahmad ve Muhammed Ahmed Ibrahim tutuklanırken M.A.Y henüz tespit edilemedi. Önceki gün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılan zanlılar aleyhinde 3 gün tutukluluk emri alınırken dün, aranan şahısla 10 Temmuz tarihinde sabah saatlerinde Havaalanına gidip bavullarının gelip gelmediğini öğrenmek istediği esnada yanında olan Sabrina Said Ahmed de tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkeme zanlının mesele ile bağının olup olmadığının araştırılması için 2 gün soruşturma maksatlı tutuklu kalmasına emir verdi.