Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, günün, ayrışarak, kamplaşarak, kutuplaşarak kaos değil; sevgiyle ve saygıyla kucaklaşarak, istikrar ve huzur günü olduğunu söyledi. Özgürgün, “UBP’nin birlikte ileriye, emin adımlarla yürüyüşünü kararlılıkla sürdüreceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Özgürgün, yazılı açıklamasında, UBP’nin 40 yıllık süreçte üyelerinin desteğinin önemine vurgu yaparak, UBP’yi korumak, yüceltmek ve ileriye taşımanın başlıca görevleri olduğunu söyledi.

Hüseyin Özgürgün, partililerin birlik ve bütünlüğün yıpratılmasına asla müsaade etmeyeceğine yürekten inandığını belirterek, Ulusal Birlik Partisi olmadan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlarının da düşünülemeyeceğini kaydetti.

Özgürgün, “Gün, ayrışarak, kamplaşarak, kutuplaşarak kaos değil, sevgiyle, saygıyla kucaklaşarak partimizin ülkemizin beklentisi istikrar ve huzur günüdür.. UBP ve KKTC’de istikrar ve huzur günü” ifadesini kullandı.

Özgürgün şöyle devam etti:

“Dönem, Ulusal Birlik Partisi’nindir. Dönem, dört-beş kişinin yarattığı ‘biz’in değil, binlerce UBP’linin yarattığı UBP dönemidir. Ben bu UBP’nin Genel Başkanlığı’na adayım. UBP’lilerin, 1 Kasım 2015 tarihindeki hür iradelerini “hata” diye niteleyenler, 7 Kasım 2015 Cumartesi günü, nasıl hataya düştüklerine, bir kez daha net bir şekilde tanık olacaklardır. UBP’nin, birlikte ileriye, emin adımlarla yürüyüşünü kararlılıkla sürdüreceğine yürekten inanıyorum.”