Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da, Çanakkale Mahallesinde bulunan parkın belediyenin ilgisizliği yüzünden kendi kaderine terkedildiği ileri sürüldü.

Parkın içler acısı hali ile ilgili Diyalog Muhabirine dert yanan mahalle sakinleri, parkın harabeye dönüştüğünü, parkta bulunan bir çok salıncak ve bankın kırılıp döküldüğünü ve bazı gençlerin parkı alkol içmek veya fuhuş yapmak için kullandıklarını iddia etti. Parkın bazı bölümlerinde iç çamaşırları ve alkol şişeleri bulduklarını anlatan mahalleli, geçtiğimiz yıllarda parkın bazı yerlerinde birçok Bali kutusu gördüklerini de  öne sürdü. Bölge sakinleri yetkililere de çağrıda bulunarak bir an önce olaya el atıp parkı eski güzel haline dönüştürmelerini ve Çanakkale Spor Kulübü’ne iade edilmesini talep etti.

p7.jpg

Mahalle sakinleri ne dedi ?
İlker Ekşici:  “Park Çanakkale Güzelleştirme Derneği ile Çanakkale Muhtarlığı’ na verildi. Biz de Çanakkale Türk Spor Kulübü olarak orada bulunan Döveç düğün salonundan yararlanmaktaydık. Tombala çekilişlerimiz ve benzer organizasyonları düzenleyip kulübe gelir sağlıyorduk, ancak  dönemin muhtarının CTP’li, dönemin dernek başkanınında UBP’li olması nedeni ile kavgalar çıktı ve dönemin muhtarı Hayrettin Alçıner’de parkın belediyeye devredilmesini sağladı. Parkın Çanakkale Türk Spor Kulübüne verilmesini istiyoruz, mahallelinin de talebi bu yöndedir.

Mustafa Tilim:  “Park zamanında siyasete kurban gitti. Yıllarca Çanakkale Türk Spor Kulübü orada etkinlikler düzenledi, gelir sağladı. Şimdi ise sağa sola dilenir duruma geldik. CTP-UBP kavgası parkı ne durumlara getirdi. Parkta içki şişeleri, bali kutuları ne ararsanız var.”

Hüseyin Yahat:  “Park hali araziyken Çanakkale Güzelleştirme Derneği ve Çanakkale Muhtarlığına verildi. Ben de Çanakkale Güzelleştirme Derneği’nin üyelerindendim, parka çocuk alanları yaptık, askerden de yardım alarak yel değirmeni getirerek park içerisine koyduk, parkı düzelleştirdik, bir bölümünü işlet devret modeli ile 10 yıllığına kiraladık. İçerisine çay bahçesi inşaatı başlattık. İşlet Devret modeli ile parkın devrettiğimiz kısmı kiralayan Döveç’in sözleşmesinin  bitmesine 1 yıl kala, sadece bir gece de Bakanlar Kurulu kararı ile parkın elimizden alınıp Gazimağusa Belediyesi’ne devredildiğini öğrendik. Geri almak için başvurmadığımız yol kalmadı, 2 yıl boyunca mahkemelerde uğraştık ancak sonuç alamadık. Şimdi park kaderine terk edildi ve uyuşturucunun kullanıldığı, polisin birçok kez uyuşturucu operasyonu yaptığı, içerisinde fuhuşun yapıldığı bir yer haline geldi. Geceleri orada içki içiyorlar, hala uyuşturucu kullananların uğrak yeri.  Belediye park ile ilgilenmiyor. Bütün emeklerimiz hiçe sayılarak bir gecede parkın elimizden alındığı yetmiyor birde park bakımsız olarak kaderine terkediliyor.”

Hüseyin Altunar: “Parka zamanında çok emek harcandı, bir gecede mahallelinin elinden alındı, şimdi ise park içki şişeleri, iç çamaşırları ve bali kutuları ile dolu. Yazık, Gazimağusa’da ne kadar yeşil alan var ki? Olana da sahip çıkacağımıza bu şekilde yok olmasına seyirci kalıyoruz.”

Hüseyin Özgüven: “O parkta bütün mahallenin emeği var, Çanakkale Güzelleştirme Derneği ve Çanakkale muhtarlığına verilen park dönemin muhtarının desteği ile bir gecede Gazimağusa Belediyesi’ne geçti. Parkın durumu şimdi çok kötü, belediye hiç olmazsa burası ile ilgilensin.”

Hayrettin Alçıner: Kavga bitsin diye parkı devrettim

Diyalog Muhabirinin sorularını yanıtlayan dönemin Çanakkale Mahallesi muhtarı Hayrettin Alçıner, zamanında parkın Çanakkale Güzelleştirme Derneği ile Çanakkale muhtarlığına verildiğini ancak dernek ile aralarında uyuşmazlık yaşandığını, kendisinin CTP’li, derneğin ise UBP’li olması nedeni ile aralarında anlaşmazlıklar yaşandığını söyledi. Alçıner,  dönemin Başkakanı Mehmet Ali Talat’ın devreye girerek kendisine, kavganın bitmesi için bu parkı Gazimağusa Belediyesi’ne devretmeyi önerdiğini, kendisinin de kavgaları bitirmek ve anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak  amacı ile bu öneriyi kabul ederek parkın Gazimağusa Belediye’sine devredilmesini sağladığını ifade etti.