Gürsel KARAGÖZLÜ

PKK sempatizanları önceki gece yarısından sonra Lefke’de sokağa indi. Gün ağarıp dün sokağa çıkan Lefkelileri duvarlara kırmızı ve yeşil boyalarla yazılmış PKK ve Abdullah Öcalan taraftarı sloganlar karşıladı. Bazı duvarlarda ise PKK lehine yazılan yazıların yanına PKK’nın sonunun geldiğine ilişkin karşıt yazılar yazıldı. PKK’nın sözde kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım gecesi yapılan yazılama polis tarafından incelemeye alındı.

dsc_6899.jpg

Atatürk Caddesi ile Mehmet Akif Caddesinin birleştiği resmigeçit törenlerinin yapıldığı Atatürk Anıtı önündeki yolda bulunan Lefke Türk Spor Kulübünün duvarlarına, Lokman sokak girişindeki iki evin duvarına ve Lefke’nin birçok sokağındaki evlerin duvarlarına yazılan sloganlar polis incelemesinin ardından belediye ekiplerince temizlendi.

dsc_6979.jpg

“27 Kasım 1978/ PKK-YPG, PKK sonu gelmemiş bir roman, PKK her yerde A.Öcalan, YPG, Kurdüstan-Apo, YDG-H Asayiş, Katil TC, Diren Derik, PKK Kürdistan Apo, Yaşasın Apo, Kabone ve PKK” yazıları Lefke ve bölge halkının tepkisine neden oldu