Türkiye’de 11, KKTC’de 2 olmak üzere dünya genelinde toplam 208 kentin kazanmış olduğu Cittaslow Birlik üyeliği için Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu ve beraberindeki heyetin, uluslararası yerel kalkınma modeli Cittaslow (sakin şehir) hareketini Türkiye’ye taşıyan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret ettiği bildirildi.

Büyükkonuk Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Büyükkonuk Belediye Başkanı Sennaroğlu, yapılan temaslarla birlikte Birlik üyeliği için çalışmalara hız verildiğini kaydetti. Kendisine ve beraberindeki heyete gösterilen ilgi ve alakadan dolayı Başkan Soyer’e teşekkür eden Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Tunç Soyer’i KKTC’ye davet etti.

Sennaroğlu ve beraberindeki heyet, Seferihisar Belediye Başkanına yapılan ziyaretinin ardından, Çocuk Dostu Projesi adı altında UNESCO tarafında finanse edilen, halk dansları, müzik, tiyatro, el sanatları ve daha birçok alanda eğitimin verildiği, 2011 yılında kurulan “Çocuk Belediyesine” ziyaret gerçekleştirdi.

400 kadar çocuğun kayıtlı bulunduğu “Çocuk Belediyesi” hakkında yetkililerden bilgi alan Sennaroğlu, “Çocuklara yönelik yapılan bu tür çalışmanın, ülkelerin geleceklerine dönük yatırımlar olduğu ve gelecekte ülkelerin yönetimlerinde söz sahibi olacak olan genç nesillerin eğitim ve öğretimlerine katkı sağladıkları için bu projede emeği olan başta Seferihisar Belediye Başkanı Sn.Tunç Soyer ve ekibini canı gönülden kutlarım” ifadelerini kullandı.

1460388504.jpg

1460388502.jpg