Şüpheli hareketleri sonucu narkotik polisi tarafından üzerinde ve arabasında yapılan aramada tasarrufunda satışa hazır 7 paket bonzai bulunan Evren Özöven dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Hakkındaki soruşturma devam eden Özöven, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı
Teminat duruşmasında polis, zanlının 20 Aralık saat 14.45 sıralarında Ortaköy bölgesinde park halindeki aracı içerisinde olduğu esnada şüpheli hareketler sergilemesi üzerine devriye gezen polis ekiplerinin dikkatini çektiğini belirtti.

Hintkenevirli sigara da bulundu

Zanlının aracında yapılan aramada satışa hazır vaziyette 7 paket halinde 15 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğu aktardı. 

Polis, ayrıca araç içerisinde tütünle karışık hintkeneviri olan yarım sigara da bulunduğunu açıklayarak, bulunan uyuşturucu madde ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ifade etti. 

Zanlının yargılanacağı davalardan teminata bağlanmasını talep eden polis, zanlının soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini söyledi.

Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme, zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Mahkeme, teminat şartları olarak ise zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması, 5 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise gidip imza atması olarak belirledi.