Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in eşi Andri Anastasiadis, 2016 yılında Kıbrıs sorununa çözüm bulunması dileğinde bulundu.

Alithia gazetesine konuşan Anastasiadis, ofisinde yürüttüğü çalışmalar, hayır işleri ve eşi Nikos Anastasiadis’le ilişkilerinin nasıl olduğu konularına değindi.

Habere göre, yeni yılla ilgili dileklerinin sorulması üzerine Andri Anastasiadis, 2016 yılının; Kıbrıs’ın yeniden birleşeceği ve herkes için barış, güvelik ve demokrasi koşullarında tamamen yeni bir ilerleme ve refah dönemi için başlangıç noktası olacağı bir yıl olması dileklerinde bulundu.

Eşi Nikos Anastasiadis’le ilişkilerinin nasıl olduğu konusundaki soru üzerine, eşiyle birçok konuyu konuştuklarını ve eşinin, kendisinin verebildiği tavsiyeleri dinlediğini anlatan Anastasiadis, bir başkan olarak onun çeşitli konulardaki kaygıları ve düşüncelerinin kendisini ilgilendirdiğini ve başkanlıktaki görev süresinin faydalı geçmesi için ona her zaman yardımcı olduğunu belirtti.

Eşiyle Kıbrıs sorununu da konuşup konuşmadıkları sorusuna karşılık verdiği yanıtta ise Andri Anastasiadis, eşi Anastasiadis’in önceliğinin halkın; Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerin yararına olacak daha iyi bir gelecek için Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu ifade etti.

Kendisinin önceliklerinin ne olduğunun sorulması üzerine ise Andri Anastasiadis, çok fazla yükümlülüğü olduğunu ve bunlara en iyi şekilde yanıt vermeye çalıştığını söyleyerek, genel olarak konuşacak olursa önceliğinin insanların yanında bulunmak ve sorunlarının çözümüne mümkün olduğunca yardım etmek olduğunu belirtti. Anastasiadis, bu şekilde eşine de destekte bulunduğunu ve onun yaptığı işi tamamladığını vurguladı.

Anastasiadis, ofisinde yürüttüğü toplumsal ve hayırsever çalışmalar, katıldığı ve katkı sağladığı kurum ve etkinliklerden de söz etti.