İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi’nin, Şubat ayı içinde, federal devletin güvenliği konulu bir seminer düzenleyeceği bildirildi.

Alithia gazetesinin haberine göre, komitenin başkanı Andreas Kapardis, seminerde FBI’dan iki Amerikalı uzman ile bir Avustralyalı ve bir İngiliz uzmanın konuşma yapacağını söyledi.

Habere göre Kapardis, Kıbrıs sorununun federal çözüm zeminindeki olası bir çözümü için, tüm düzeylerde ön hazırlığın gerekli olduğunu kaydederken, komitenin kuruluşu, oluşumu ve hedefleri konusunda bilgi verdi.

Kapardis, Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi'nde, 2009 Eylül ayı ile 2015 Aralık ayları arasında, Rumların Kıbrıslı Türklerden 1989 vakayla ilgili işbirliği istendiğini, Kıbrıslı Türklerin de Rumlardan, 1402 vakayla ilgili işbirliği talebinde bulunduğunu söyledi.

Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi'nin en büyük başarısının, 2009 yılının Mayıs ayında oluşturduğu Temas Bürosu olduğunu belirten Kapardis, büronun, BM’nin desteğiyle günlük hizmet verdiğini kaydetti.