Sözde “Omorfo (Güzelyurt) Belediye Başkanı” Haralambos Pittas, KKTC devletinin Güzelyurt bölgesinde yapmakta olduğu altyapı çalışmalarını “kabul edilemez” buldu ve “elim kolum bağlı kalmayacağım.

Bu çalışmalara son verilmesi için Kıbrıs içinde ve dışında harekete geçeceğim” dedi.

Politis’in “Omorfo Belediyesi Pasif Kalmayacak”  başlıklı haberine göre, Güzelyurt’a giden Güzelyurt kökenli Rumların,  bölgede yapılanları görüp kendilerine telefon ederek “infiallerini” ilettiklerini söyleyen Pittas “işgal rejimi tarafından yapılanlar kabul edilemez ve kışkırtıcıdır” iddiasında bulundu.

Pittas “Rum tarafının çözüm ortamı yaratmaya çalıştığı bir dönemde öteki taraf bütün bu çalışmalarla cevap veriyor” dedi ve “rahatsızlık duydukları” çalışmaların Güzelyurt’ta büyük bir kanalizasyon sisteminin tamamlanması, Güzelyurt’un içerisinden geçerek Lefke’ye kadar uzanan büyük modern otoyol olduğunu söyledi.

Sözde “Belediye”nin pazartesi günü Avrupa Komisyonu’nun Güney Kıbrıs temsilciliği ile konuyu görüşeceğini, dün Fransa’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Rene Troccaz’la telefon görüşmesi yaparak gelecek Salı için randevu istediğini anlatan Pittas “Belediye” olarak bir de muhtıra hazırlayarak, ABD ve İngiltere gibi yabancı ülke büyükelçilerine vereceklerini açıkladı.

Pittas, Güzelyurt bölgesinde yapılan çalışmaların “Toprak’la ilgili oldubittiler yarattığını ve bugün yapılmakta olan müzakereleri frenlediğini” savundu.

Hazırlayacakları muhtırada bu görüşe yer vereceklerini ve muhataplarından, bu çalışmalara son vermesi maksadıyla Kıbrıs Türk tarafı nezdinde ellerlinden gelen nüfuzu kullanmalarını isteyeceklerini anlattı.

Pittas, Rum Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos’un konuyla ilgili dünkü açıklamasından, “öteki tarafa Omorfo ile ilgili mesajlar verdi” diyerek memnuniyet belirtti.

Simerini, haberi “Çözüm Belirsiz… İnfial İçindeki Omorfo Sakinleri Türklerin İşgal Altındaki Kasabadaki Yasadışı Altyapı Çalışmaları Konusunda Yerel ve Uluslararası Düzeyde Bir Dizi Faaliyete Hazırlanıyor” başlık ve spotlarıyla aktardı.