Güney Kıbrıs’ta bulunan taşınmaz malı, 6 milyon 600 bin euroya istimlak edilen ancak tam yetki verdiği Rum avukatın parasının bir kısmına el koyması sebebiyle parasını alamayan Kıbrıslı Türk Hatice Hamza’nın, Larnaka Kaza Mahkemesinde açmış olduğu davada, söz konusu avukatın mahkeme tarafından suçsuz bulunduğu belirtildi.

Alithia gazetesi, Larnaka Kaza Mahkemesi’nin, dün görülen davada, davalı konumunda bulunan Larnaka sakini avukat Mamas Hacihristofi ve Derinya sakini iş adamı Yorgos Kipris’i, haklarındaki  Kıbrıslı Türk Hatice Hamza’nın taşınmaz malına ilişkin olarak 3 milyon 850 bin Euro çalma yönündeki suçlardan azat ettiğini ve olayla ilgili olarak suçsuz bulduğunu yazdı.

Kıbrıslı Türk Hatice Hamza’nın, Limasol’a bağlı  Aşağı Polemitya(Binatlı) bölgesinde bulunan taşınmaz malı için Rum hükümetiyle vardığı anlaşma sonrasında elde ettiği 6 milyon 600 bin Euro değerindeki tazminatın 3 milyon 850 bin Euro’luk kısmının, aralarında yetki verdiği avukatın da bulunduğu üç kişi tarafından sirkat edildiği gerekçesiyle, Hatice Hamza tarafından Larnaka Kaza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. 

Habere göre Larnaka Kaza Mahkemesi yargıcı, 83 yaşındaki Kıbrıslı Türk Hatice Hamza’nın “iddialarının gerçekleri yansıtmadığı” iddiasıyla söz konusu sanıkları suçsuz buldu. 

Mahkeme ayrıca, “Hatice Hamza’nın, ilgili tüm belgeleri imzalamadan önce torunu tarafından bunların kendisine izahat edildiği ayrıca daha sonra izlenilenlerin anlaşmanın hayata geçirilmesini teşkil ettiği, Hatice Hamza aleyhine herhangi bir hırsızlığın bulunmadığı” kanaatine de vardı.

Habere göre, mahkeme yargıcı  ayrıca sanıkların tüm faaliyetlerinin, tüm bu belgelere uygun olduğunu savundu.