amazan Bayramı ve Barış Harekâtı’nın yıldönümü nedeniyle müzakereciler Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis’in görüşmelerine ara verileceği müzakerelerde ağırlık çalışma grupları ve teknik komitelere verileceği bildirildi.

Fileleftheros “Şimdi Ağırlık Teknokratlarda” başlıklı haberinde, Kıbrıslı Türk ve Rum müzakerecilerin, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in 27 Temmuz’da yapılması planlanan yeni görüşmesine hazırlık çalışmalarına, gelecek hafta sonu itibarıyla devam edeceğini yazdı.

Bu hafta toplanacak ekonomi ve mülkiyet, daha sonra da AB ve insani konularla ilgili çalışma gruplarının toplanacağını yazan gazete, “BM’nin, sonbahara kadar ‘önemli malzeme’ toplanması için yakınlaşmaları artırarak müzakerelerde ‘kazanımlar’ yaratmaya çalıştığı” yorumunu yaptı.

Habere göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis bu sabah ¬Rum Ulusal Konseyi’ni topluyor. Anastasiadis, konsey üyelerine, gerek Cumhurbaşkanı Akıncı ile yüz yüze görüşmesinde, gerek iki müzakerecilerin ve çalışma gruplarının görüşmelerinde konuşulanları aktaracak.

FİLELEFTHEROS’UN HABERİNİ KULLANAN HÜRRİYET’E “SIZDIRMA” SUÇLAMASI

Bu arada, Hürriyet gazetesinin Fileleftheros’un Pazar günkü sayısında yayımlanan ve TAK Rumca servisi tarafından tercüme edilerek “Uzlaşılar Artıyor” başlığıyla servis edilen haberi kullanması Rum basını tarafından “Türkler sızdırdı” şeklinde yorumlandı.

Haber, Fileleftheros’ta “Sızıntı... Yakınlaşmalar da, Anlaşmazlıklar da Çok... Türkiye’de Müzakerelerle İlgili Yayın”; Simerini’de “Türkler, Müzakerelerdeki Yakınlaşmaları Açıkladılar... Hürriyet’e Göre Yabancı Ülke Yüksek Mahkeme’de Oy Hakkı Ediniyor” başlıklarıyla verildi.