Temmuz 1974’te Ada’ya gizlice komando getirmek üzere Girit’ten havalanan ancak Lefkoşa Havaalanı mevkiinde “dost ateşiyle” (RMMO),  düşürülen Noratlas tipi uçaktaki 4 komandonun kalıntılarına ulaşılamadı. Şu anda 4 kayıp komando kalıntısı aranıyor.

Fileleftheros’un haberine göre, Yunan Askeri Mezarlığı’nda gömülü olan uçakta 28’i komando, 32 kişi vardı. Düşürülen uçaktan tek bir kişi sağ kurtulmuştu. Kısa süre önce yapılan kazıda Noratlas’ın taşıdığı 15 komandonun kalıntısına ulaşıldı; kimlik tespitleri bir buçuk ay içerisinde tamamlanacak.  12 kişinin kalıntısı ise Lakadamya’daki mezarlıkta bulundu.

Geriye kalan 4 kişinin nerede gömülü olduğu bilinmiyor. Bu kişileri tespit için Lakadamya mezarlığının çeşitli yerlerinde yapılan kazılar sonuç vermediğinden şu anda, Yunanistan’daki yanlış ailelere gönderilmiş olabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor. Rum Yönetimi başkanlığı İnsani Konular Komiseri Fotis Fotiu’nun, yıllar önce Yunanistan’a gönderilmiş kalıntıların DNA testi için yeniden Güney’e götürülmesini sağlamak üzere, Yunanistan’a gitmesi bekleniyor.

Gazete 4 kişiyle ilgili diğer bir ihtimalin de “bozulmasın” diye üzerine kimyasal sıkılan, bu nedenle kimlik tespiti çok zorlaşan kalıntılar arasında olmaları olduğunu yazdı.