Alithia gazetesi, DİKO üyelerinin anlattıklarına göre parti içerisinde yaşanan sorunlar ve Başkan Papadopulos’un Kıbrıs sorunundaki taktiğiyle ilgili bir haber derledi.

Habere göre ismi açıklanmayan liderliğe karşı muhalefet olan bir parti üyesi, Papadopulos’un, parti içinde birliği sağlamak için hiçbir şey yapmadığını söyleyerek, onun sadece yakın çevresiyle iletişim içerisinde olduğunu belirtti.

Kıbrıs sorunuyla ilgili bir soruya karşılık verdiği yanıtta, “Parti Başkanı Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik her herhangi bir plan karşısında olumsuz olacak” diyen üye, şu anda (DİKO, EDEK ve Vatandaşlar İttifakının yer aldığı) “ara alanın” liderliği için savaş verdiğini ve bu mücadeleyi ne EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, ne de Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lilikas’a karşı verebileceğini söyledi.

Papadopulos’un retçi cepheye öncülük yapmak istediğini ancak treni kaybettiğini söyleyen bir başka üye ise, Lillikas ile Sizopulos’un iki kesimli iki toplumlu federasyonu reddettiğini belirterek, “Nikolas bunu yapamaz çünkü Papadopulos soyadına sahip” dedi.

KAROYAN DİKO İÇİN ÇALIŞACAK

Öte yandan Kathimerini gazetesine konuşan DİKO eski Başkanı Marios Karoyan, şimdiki Başkan Papadopulos’u eleştirerek, “Nikolas rejimine” tolerans göstermeyeceğini belirtti.

DİKO’dan ayrılarak yeni bir hareket kuracağına dair söylentiler reddeden Karoyan, DİKO’nun birliği için çalışacağını vurgulad