Fileleftheros “Yüzde 3,6 İçin Ok Yaydan Çıktı... 2016 Genel Seçimleri Yeni Barajla Yapılacak” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Rum tarafında Mayıs 2016’daki genel seçimlerin, siyasi partilerin meclise giriş için almaları gereken oy oranını yüzde 3,6 olarak belirleyen yeni Seçim Yasası’na göre yapılacağını yazdı.

Habere göre, Rum Meclisi İçişleri Komitesi’nin dünkü toplantısında, daha önce yüzde 5 baraj öneren DİSİ, AKEL tarafından önerilen, mevcut yüzde 1,8’lik barajın yüzde 3,6’ya yükseltilmesi önerisini benimsedi.

Yeni Seçim Yasası’nın, 26 Kasım’da meclis genel kuruluna götürüleceği, iki partinin (DİSİ ve AKEL) bu yasayı geçirmek için mecliste yeterli çoğunluğa sahip olduğu vurgulandı.

Aynı gazete, 18 yaşını dolduran ve 2016’daki genel seçimlerde oy kullanma hakkı kazanan kişi sayısının 23 bine ulaştığını bildirdi.

Habere göre, Rum Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Dimitris Dimiriu, yeni seçmen sayısını “rekor” diye niteledi. Son Başkanlık seçimlerindeki toplam seçmen sayısının 535 bin civarında olduğu hatırlatıldı.