Domuz gribine karşı ne yapmak gerekir? Domuz gribine karşı alınması gereken önlemler hakkında gelin isterseniz Doktor Ender Saraç’a kulak verelim. 

Ender Saraç, domuz gribine önlem amacıyla yapılamsı gerekenleri sırasıyla anlatmış. Bağışıklığınız güçlendirmek için yemeniz gerekenler, uzak durmanız gerekenler, gribe karşı faydalı besinler hakkında bilgiler vermiş. Yazının devamında ise domuz gribi virüsü kapma ihtimaliniz olduğunda, toplum içerisinden eve dönünce yapılamsı gerekenler hakkında oldukça faydalı bilgiler anlatmış. En sonunda ise domuz gribinden koruyan etkili bir bitki çayı tarifi vermiş. Bu ilk bölümde biz domuz gribine karşı Ender Saraç’ın bağıklığınızı güçlendirmek için beslenme tavsiyelerinden bahsedeceğiz.

Ender Saraç, özellikle hastalıktan korunmanın tedavi etmeye göre daha önemli olduğunun altını çiziyor ve beslenme konusunda öneriler veriyor. Bu öneriler sayesinde enfeksiyona yakalandı iseniz iyileşmeniz çabuklaşabilir, ama daha da önemlisi sekonder enfeksiyon denilen ikinci enfeksiyonun binmesine engel olunabilinir.

Vücut Direncini Arttırmak Çok Önemli

Vücut direncini arttırmak için yeterli miktarda protein almanız gerekmektedir. Protein kaynaklarından hayvansal olarak tercihen az yağlı tavuk etinin beyaz kısmı, balık, yumurta, kırmızı et, yoğurt, peynir, süt gibi gıdaları tüketebilirsiniz. Bitkisel protein kaynaklarından ise yeşil mercimek, nohut, soya fasulyesi, kuru börülce, tofu, bezelye tüketebilirsiniz.

Bolca C Vitamini Almalısınız

Bol miktarda C vitamini almanız gerekiyor. Turunçgiller ilk akla gelen C vitamini kaynakları olsa da taze sivribiber, kivi, maydanoz, yeşillikler, kuşburnu, nar, kuzu kulağı otu ve eşki meyveler de yüksek miktarda C vitamini içerirler.

Bağışıklık Sistemi İçin çinko

Çinko bağışıklık sisteminni çalışması için önemli bir mineraldir. Yeterli miktarda çinko enfeksiyonlara karşı direncinizi arttıracaktır. Kırmızı et ve kabak çekirdeği çinko yönünden zengindir.

Sakınılması Gereken Besinler

Kanda aşırı şeker ve yağ oranını yükselten besinlerden uzak durmanızda fayda var. Bu tarz bir beslenme enfeksiyonların artmasına sebep olabilir. Bu yüzden beyaz ekmek, aşırı beyaz şeker ,aşırı beyaz unlu gıdaların,  mayonez, yağlı şarküteri gibi gıdalarıın bağışıklık sisteminiz için iyi olmadığınız belirtelim.

Yararlı Besinler Listesi

Domuz gribine karşı yenilmesinde fayda olan besinleriEnder Saraç şöyle sıralıyor: Limon, greyfurt, maydanoz, sivribiber, kivi, tere, roka, turp, keçi peyniri, doğal yoğurt, doğal yumurta, dereotu, taze zencefil, soğan, sarımsak, yağsız kırmızı et, tavuk eti ve derisiz but, taze balık, kuşburnu marmelatı, kızılcık şurubu, demir hindi şerbeti, böğürtlen, ananas, sebze çorbası, meyve salatası, bezelye, sarı mercimek, yeşil mercimek, nohut, deniz börülcesi, tofu, soya fasulyesi, şitake mantarı, kırmızı biber, badem, kızılcık marmelatı, yulaf ezmesi sizler için faydalı gıdalardır.