Yazın yaklaşması ile beraber hemen hemen tüm bayanlar vücutlarının bir bölümünü büyütme bir bölümünü ise küçültme telaşına girdiler. Birçok kadının vücudu ile ilgili ortak problemlerinden biri hiç şüphesiz ki göğüslerinin küçük olması. Yazımızdan hem doğal yollar ile göğüs büyütmeye yardımcı olan besinleri hem de egzersizleri görebilirsiniz.

Göğüs Büyütün Besinler;

Göğüslerin büyümesine yardımcı olmasının yanı sıra sindirimi kolaylaştırıcı etkileri bulunan besinlerden bazıları keten tohumu, arpa ve akdarıdır. Memelerdeki gelişimi uyaran diğer besinler ise anason tohumları, kabak ve ayçiçeğidir.

Kadınsal hormon olarak bilinen östrojenin salgılanmasına destek olan besinler ise karnabahar, barbunya, pancar, brokoli, havuç, salatalık, mantar, domates, mercimek, Brüksel lahanası, yeşil fasulye, kereviz, bezelye, nohut ve börülcedir. Tüm bu besinler vücut kıvrımlarının gelişmesine olumlu etki sağlamaktadır.

Ayrıca, tavuk bageti, kiraz, elma, üzüm, şeftali, armut ve kavun gibi meyveler göğüslerin dolgunlaşmasına destek olmaktadır.

Göğüs Büyütme Egzersizleri;

Daha diri ve daha dik göğüslere sahip olmak için yapabileceğiniz bir takım egzersizler bulunmaktadır. Göğüs kaslarınızı çalıştırmak için iki adet dumbbell kullanabilir böylece göğüslerinizi uyandırabilirsiniz. Göğüs kaslarınızı düzenli çalıştırmanız toparlanarak daha hacimli ve daha sert bir hal almasını sağlar.

Dumbbelleri elinize alarak yumuşak bir yere uzanıp kollarınızı iki yana açın ve göğüslerinizin üzerinde birleştirin. Ayrıca, pilates egzersizleri uygulayarak da göğüslerinizin daha hacimli ve daha diri bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.