Kavgalar, iş sıkıntısı, sorunlar, geçim derdi ve trafik… Hemen herkesin yaşamının tadını kaçıran irili ufaklı birçok durum söz konusudur. Ancak birçok kişinin bilmediği şey mutluluğun kendi elinde olduğudur. Günde yalnızca 10 dakika ayırarak yaşamınızda mutluluk mucizesi yakalamanıza yardım eden teşekkür yürüyüşü mutluluk için en kolay formüllerden biri.

Günde yalnızca 10 dakikanızı ayırıp hem daha sağlıklı, hem de daha mutlu, enerji dolu ve sağlıklı olabilirsiniz. Bilimsel araştırmalar tarafından da gerçekliği kabul edilen 10 dakikalık teşekkür yürüyüşü yaşamınıza huzur ve mutluluk getiriyor ve dolayısı ile yaşam kalitenizin yükselmesini sağlıyor.

Teşekkür Ederim Yürüyüşünün Sırrı Ne?

Yürüyüş yapmak beynin insanların mutlu olmasını tetikleyen serotonin, dopamin ve endorfin gibi hormonları salgılamasını sağlar ve bu nedenle de çok daha enerjik ve mutlu hissedilir. Söz konusu yürüyüşlere yaşantımızda sahip olduğumuz en büyük şeyden en küçük şeye kadar şükran ve teşekkürlerimizi eklemek ruh halimizi oldukça iyileştiren mükemmel bir adımdır.

California Üniversitesinde psikoloji profesörü olan Robert Emmons şükretmeyi bilen insanların yaşamlarında çok daha iyimser kişiler olduklarını ve bu sayede de bağışıklık sistemlerinin diğer insanlara göre çok daha güçlü, ruh durumlarının çok daha olumlu ve kalp sağlıklarının da çok daha iyi olduğunu söylüyor.

Teşekkür Ederim Yürüyüşü

Teşekkür ederim yürüyüşü için evinizden ayrılmadan önce günlük hava durumunu kontrol ederek giysinizi ona göre belirlemeniz önemlidir. Çünkü kötü hava değil kötü giyim vardır. Yürüyüşünüzü rahatlıkla yapabilmeniz için güvenilir bir yer bulmanız gereklidir.

Daha sonra da yürüyüşü başlamadan önce bacak ve boynunuzu esnetecek hareketler yapmalısınız. Yürümeye başlar başlamaz da içinizden minnettar olduğunuz şeyleri söylemeye başlayın. Örneğin; ‘’Şükürler olsun sağlıklıyım, şükürler olsun ki sevdiklerim yanımda, şükürler olsun ki bir işim var’’

Yürüyüş esnasında aklınıza minnet duyduğunuz düşünceler ile beraber farklı birçok fikir de gelebilir bunlar ile savaşmamanız gerekir. Yalnızca bu fikirleri dikkate almalı ve aklınızdan geçmelerine izin vermelisiniz. Tekrar yürüyüşünüze odaklanarak müteşekkir hissedin bu sayede ruhunuz gelişecek ve adımlarınız aydınlanacaktır. Yaklaşık 10 dakika yürüdükten sonra yeniden esneme hareketlerinizi yapın ve nasıl hissettiğinizi düşünerek zihninize kaydedin. Hissettirdiklerine inanamayacaksınız.