Saç ekimi, artık erkekler kadar kadınların da tercihi olmaya başladı. İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, kadınların da saç ve kaş ekimi için birimlerine başvurduğunu ifade etti.

Saç dökülmelerinin insan psikolojisini olumsuz yönde etkilediğini belirten İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç dökülme sorununun sadece erkeklerde değil kadınlarda da görüldüğünü söyledi. Kadınların da çok sık saç ektirdiğini anlatan Gülgör, kadınlara kaş ekimi de yaptıklarını söyledi. Erkeklerin 20'li yaşlardan sonra fazla kilo veya saç dökülmeleri sebebiyle komplekse girdiğini dile getiren Gülgör, "Sıklıkla 20'li yaşlarda saçlarda başlayan seyrelmeler çoğalınca kişi komplekse girmeye başlıyor. Yaşlandığını, çirkinleştiğini ve hatta karşı cins tarafından beğenilmediğini düşünen erkek, bu sorunu hayatının merkezine yerleştirerek psikolojik sorunlar yaşayabiliyor. Saç ektirdikten sonra "keşke daha önce saç ekimi yaptırsaydım" diyen çok hastamız oluyor. Yeni saçlarıyla yeni bir hayata başlayan hastalarımızın sevinci beni ve tüm ekibimi mutlu ediyor" dedi.

"KADINLAR DA SAÇ EKTİRİYOR"

Saç ekiminin yalnızca erkekler değil, kadınlar tarafından da sıkça tercih edildiğini dile getiren Gülgör, kadınların kaş ekimine de yoğun talepte bulunduğunu söyledi. Gülgör, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Saçları seyrelmeye başlayan bayanların da saç ekimini sıklıkla tercih ettiğini görüyoruz. Donör alanda yeterli saç kökü var ise her operasyondan iyi sonuç elde edebiliriz. Saç ekiminin yanı sıra özellikle kadınlarda kaş ekimine yoğun bir talep var. Doğuştan kaşları olmayan ya da geçirdiği bir rahatsızlık sebebiyle kaşları dökülen kadınlarda kaş ekimi ile doğal bir görüntü elde ediyoruz. Eskiden kaşsız ya da seyrek kaşlı bayanlar kalıcı makyajla bir nebze sorunlarını gidermeye çalışıyorlardı. Ancak gece gündüz değişmeyen, bazen rengi tutmayan, zamanla rengi solan bu işlem tatmin edici olmayabilir. Oysa enseden alınan köklerle kaş ekiminde başarılı ve kesin bir sonuç elde edilebilir."