Neyse ki, diş beyazlatma için mucize sonuçlar veren ve her evde bulunan bir ürün var; karbonat! Karbonat çay, kahve, sigara ve diğer yiyecek ve içeceklerin neden oldukları lekeleri giderme konusunda oldukça etkili bir maddedir.

Limon ve karbonatın diş beyazlatmada nasıl kullanılacağını haberimizde bulabilirsiniz. Birkaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı karbonatı bir fincanda karıştırın. Karışım macun kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.

Elde ettiğini macunu bir diş fırçası kullanarak ya da parmağınızın ucuyla dişlerinize uygulayın. Macunu özellikle dişlerinizin lekeli kısmına iki dakika boyunca ovarak uygulayın. İki dakikadan fazla uygulamamaya dikkat edin.

Aksi takdirde diş minesi aşınabilir. Ayrıca karbonatın tadının çok güzel olmadığını da hatırlatmadan geçmeyelim. Uygulamayı yaptıktan sonra kalan macun artıklarını ağzınızdan bol su ile çalkalayarak tükürün ve temiz bir diş fırçasıyla normal bir diş macunu kullanarak dişlerinizi fırçalayın.

Karbonat ve limon suyu ile diş beyazlatma işlemini bir gün uygulayın bir gün ara verin. Bu şekilde 7 uygulama yaptıktan sonra 2 hafta ara verin ve eğer dişleriniz hala yeterince beyaz değilse tekrar 7 uygulama yapabilirsiniz. Dişlerinizin 5 dakika önceki durumları ile macunu uyguladıktan sonraki beyazlıklarını karşılaştırdığınızda mükemmel sonucu göreceksiniz.