Bazen saçlarımız düzleştirme, fön gibi işlemlere dayanamaz ve dökülmeye başlar. Sadece bu işlemlerle değil bazen de saçlarımıza bakmadığımız için dökülür. Peki, bu dökülmelere karşı uygulayacağımız bitkisel saç maskeleri var mı? Endişelenmeyin, biz sizin için en güzel ve en etkili saç maskelerini bir araya getirip derledik. Detayları makalemizde!

Saçlarımızın dökülmesini engellemek için 200 gram zeytinyağının içerisine 1 tutam ısırgan otu ekleyerek 1 hafta boyunca güneşte bekletin. 1 hafta geçtikten sonra süzün. Eğer saçlarınızda bir rahatsızlık varsa bir kâsenin içerisine yaptığımız karışımın çok azını alıp, bir çorba kaşığı limon suyunu ilave edip, 1-2 damlada lavanta ekleyip karıştırıp saç dibimize uyguluyoruz. Böylece bitkisel yolla saç dökülmesini durdurmuş olacağız.

Saç dökülmelerini tetikleyen bazı etkenler vardır. Bize çok sorulan birkaç soruya cevap vermek istiyorum.

En çok sorulan sorulardan biri dökülen saç yeniden çıkar mı?

Eğer saçlarınız genetik nedenlerden dolayı dökülüyorsa saçlarınızın yeniden çıkması söz konusu değildir. Ama mevsimlerden, stresten, kansızlıktan dolayı saç dökülmeniz oluyorsa hücreler kendini yenileyip saçlarınız yeniden çıkabilir.

Saç uzatmak dökülmeyi arttırır mı?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi eğer saçlarınız genetik nedenlere bağlı olarak dökülüyorsa saçınızı uzatıp uzatmamak fark etmeyecektir. Eğer mevsimsel geçiş dönemi ve ya strese bağlı olarak saçlarınız dökülüyorsa o dönem için saçınızı kestirmeniz sizin için faydalı olacaktır.