Apple, yeni ürünlerini tanıttığı etkinlikte herkesin iWatch olarak beklediği akıllı saati gösterdi. Ancak bu akıllı saatin adı Apple Watch olarak duyuruldu.

Özelliklerine şöyle bir göz atalım. Tasarım açısından dikdörtgen bir dizaynı tercih eden Apple'ın saati çizilmelere karşı safir ekranı sayesinde dayanıklılık gösteriyor. Retina ekranlı Apple Watch 3 farklı modelle gelecek. Bu modelleri Watch, Watch Sport ve Watch Edition olarak ayırabiliriz. 

ekran-resmi-2014-09-09-22_48_57.png

İlk model olan Watch paslanmaz çelikten oluşuyor.  Spor modeline göre biraz daha resmi duruyor. Apple Watch Sport modeli ise tam bir ''günlük kullanım'' saati diyebiliriz. Eloksalla (dayanıklı bir kaplama malzemesi) kaplı alüminyum kasa, bol çeşitli ve dayanıklı bir kayışla geliyor. Son modeli ise Apple Watch Edition. Bunun özelliği ise 18 ayar altınla kaplı ve safir kristal olan saatin kayışlarının çok zarif olduğunu söylemeliyiz. 

Apple Watch bizleri bir özelliğiyle daha etkiledi. Geleneksel saatlerde gördüğümüz pim bulunuyor. Ancak tabi ki bunun amacı normal saatlerde olduğu gibi saati ayarlamak değil. Adı Digital Crown olan bu pim sayesinde fotoğraflar arasında geçiş, zoom in-out, ana ekrana dönüş gibi bir çok özellik barındırıyor. Saatin diğer fiziksel düğmesi ise bir uygulamaya ayrılmış durumda. Digital Touch adı verilen bu tuş sayesinde Apple Watch kullanıcılarına özel bir sosyal ağa erişiyor ve arkadaşlarınızla iletişim halinde kalabiliyorsunuz.
 

ekran-resmi-2014-09-09-22_49_13.png

Üzerinde led bir ışık olan saatte telefonunuza gelen bildirimleri rahatlıkla görebiliyorsunuz. Ayrıca Tweet atmak gibi basit işlemler  Apple Watch ile çok kolay bir hale geliyor.

Saatin diğer özelliklerinden bahsedecek olursak wireless şarjı başa koyabiliriz. Kablosuz şarj işi bir saatte en akıllıca düşünülmüş detaylardan biri. Bir diğer şarj şekli de Apple Macbook'larda gördüğümüz mıknatıslı şarj. Bu sayede usb gibi zor bir giriş yöntemiyle uğraşmadan şarj aletimizi çok basit bir şekilde saatimize bağlayabileceğiz.

Akıllı asistan Siri'yi de destekleyen saat ile birlikte Apple telefonlarımızı artık cebimizden çok fazla çıkarmayacağız gibi duruyor. 349 Dolar fiyat etiketiyle çıkacak olan saatin 2015'in ilk aylarında çıkacağı söylendi. 

iPhone 5, 5c, 5s, 6 ve 6 plus modellerinde çalışacak olan saat, Fitness ve Workout uygulamalarıyla bizim sağlımızla yakından ilgilenecek. Pil ömrüyle ilgili bir bilgi verilmeyen telefon, ayrıca 3. parti yazılımları da destekliyor. Apple Watch'u ve giyilebilir teknolojiler pazarına getireceği rekabeti sabırsızlıkla bekliyoruz.

ekran-resmi-2014-09-09-22_48_30.png

ekran-resmi-2014-09-09-22_18_51.png

ekran-resmi-2014-09-09-22_48_39.png

ekran-resmi-2014-09-09-23_00_42.png

Kaynak: Webtekno