Çarşamba günü yeni iPhone ve iPad modellerini tanıtmaya hazırlanan Apple'ın aynı toplantıda Sony ve Microsoft’a rakip olacak oyun odaklı yeni Apple TV'yi de tanıtması bekleniyor.

9 Eylül'de San Francisco'da düzenleyeceği lansmanda 'dijital media Player' modeli Apple TV'nin 4'üncü nesil versiyonunu tanıtması beklenen Apple'ın bu ürünle oyun dünyasına adım atacağı iddia ediliyor. 

Apple TV'nin yeni versiyonunda tüm donanımı yeniden elden geçiren Apple'ın güçlendirilmiş grafik özelliklerine sahip ürünü ile oyun dünyasının devleri Sony ve Microsoft’a rakip olmaya hazırlandığı, bu ürünün Sony PlayStation 4 ve Microsoft Xbox One için güçlü bir rakip olacağı iddia ediliyor. 

3'üncü nesil Apple TV modelini 69 dolardan satan Apple'ın ürünün yeni versiyonunu daha yüksek bir etiket fiyatı ile satması bekleniyor. Büyüklüğü 40 milyar doları bulan bu sektöre adım atması beklenen Apple'ın buna ilaveten  Google ve Amazon’un benzer uygulamalarından bir adım öne geçebilmek için dijital asistanı Siri'de de iyileştirmeler yapması bekleniyor. 

Apple'ın ilk olarak 2007'de tanıttığı Apple TV'nin 4'üncü versiyonunun 9 Eylül'de tanıtılması ve ilerleyen aylarda raflardaki yerini alması bekleniyor. 

9 Eylül'de TSİ 20.00'da gerçekleştirilecek etkinlik kapmasında yeni iPhone modelleri iPhone 6S ve iPhone 6SPlus, yeni iPad modelleri iPad Pro ve iPad Mini 4'ü tanıtması beklenen Apple'ın, aynı toplantıda yeni Apple TV'nin özellikleri ve fiyatı hakkında bilgilendirme yapması, ürünü önümüzdeki aylarda satışa sunması bekleniyor.