Torrent kullanma konusunda bildiklerimizin dışında ilginç bir detayı sizlerle paylaşmak istiyoruz.Torrent kullanmak yasa dışı bir durum olmasına rağmen kullanım nedeniyle ceza alan kişi sayısı azımsanacak kadar az. Hindistan'da ise bu durum değişiyor.

Torrent, temelde herhangi bir telif ihlâli olmadığında kullanımı tamamen legal olan bir yazılım. Ancak telif hakkı ihlâli olduğunda hem bu içerikleri barındıran hem de içerikleri indiren insanlar için bazı yaptırımlar söz konusu.

Bugüne kadar genellikle bu yaptırımların sadece içerikleri barındıran web sitelerine yapıldığını görüyorduk.

Şimdi ise Hindistan hükümetinin aldığı kararla torrent içeriklerini barındıran web siteleri kadar bu web sitelerini kullanan insanları da ağır yaptırımlar bekliyor.

Hindistan, torrent'e savaş açtı!

Torrent sitelerine savaş açan Hindistan hükümeti, şimdiden ülkede birçok torrent sitesine erişimi engelledi. İşin ilginç tarafı ise bu web sitelerine giriş yapmaya çalıştığınızda karşınıza çıkan mesaj.

Görülen mesajda yasaklı torrent sitelerine girmeye çalışan kullanıcıların yüklü bir para cezası ve 3 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacağı yazıyor.

Ayrıca hükümetin direkt olarak internet sağlayacıları üzerinden yasakladığı torrent siteleri nedeniyle kurunun yanında yaş da yanıyor. Çünkü bu web siteleri aracılığı ile yasal içerikleri paylaşan birçok insan bulunuyor.

Bakalım yasaklı web sitelerinde görülen bu mesaj gerçekten bazı insanların ciddi cezalar alması ile sonuçlanacak mı hep birlikte göreceğiz...