Telefon pazarına uzun bir aradan sonra dönüş yapan Asus, 3 farklı boya sahip modellerle ilgi çekmeyi başardı.

5 inçlik Asus Zen 5 Dual-core 1.6GHz Intel Atom Z2560 işlemci kullanıyor. 2GB RAM sistem belleğine sahip ürün 16GB dahili bellek ile geliyor. Tabii MicroSD ile kapasiteyi genişletmek mümkün.

Telefonlarda Intel işlemci görmeye alışık değiliz ancak belli ki Intel bu alanda yatırımı zengin tutacak. Genel performans olarak çok beğendiğimiz Zen 5'in işlemcisi 1080p çözünürlükteki Batman çizgi filmini hiç takılma olmadan oynatmayı başardı. Bu arada güzel çizgi filmdir tavsiye ederiz.

Tasarım olarak ilk bakışta Asus'un küçültülmüş tabletlerini andıran Zen 5 10.34 mm kalınlığında, inceliğiyle ünlü LG G3'ün 8.9 mm olduğunu ancak fiyat olarak Zen 5'in yaklaşık üç katı olduğunu hatırlatalım. Yine de Asus Zen elde iri duran bir model değil. Farklı renklerle sunulan modellerin arkasındaki sert plastik ürünün bizce tek eksi yönü. Çizilmeyen Gorilla Glass 3 ekranla gelen üründe 8MP kamera bulunuyor. Kameranın megapiksel olarak küçük görünmesine aldanmayın. Özellikle karanlıkta birçok telefondan daha iyi sonuç veren bir teknoloji kullanıldığı için sonuçlardan memnun kalacaksınız.