Geleneksel olarak yapılan araştırmalar doğrultusunda araştırma sorumlusu olarak bilinen Boğaziçi Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi gibi bir çok alanlarda yapılan araştırmalara göre gençlerin tam en az 4 saat akıllı cep teleofn kullandıkları tespit edildi. Alınan bilgiler doğrultusunda ilgili 4 saatin kesinlikle düşmediği aksine yükseldiği öğrenildi.

Ünsal, Boğaziçi Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Üniversitesinden öğrencilerle yaptığı araştırmaya göre, gençlerin her gün zamanlarının 229 dakikasını cep telefonu kullanarak geçirdiğini ifade etti.               

Bu gençlerin 24 saatlerinin 136 dakikasını başta WhatsApp olmak üzere sırasıyla Facebook, Instagram, Snapchat, Safari, Twitter, Game, Youtube, Spotify gibi akıllı telefon uygulamalarında geçirdiğini dile getiren Ünsal, "Aslında ilk üçe bakıldığında üniversite öğrencileri her gün yaklaşık 80 dakika Facebook uygulamasını kullanıyor" bilgilerini verdi.  

Ünsal, 16 milyon kişinin bir günde en az bir kere mobil Facebook uygulamasına girdiğini, 6 milyondan fazla kişinin her gün Instagram hesabına baktığını belirterek, Türkiye'de her saniye 55'ten fazla fotoğrafın Instagram hesabına yüklendiği anlattı.               

Türkiye'nin 2015 yılında Android pazarında tüm dünyada en büyük 7. pazar olduğuna dikkati çeken Ünsal, şunları kaydetti:         

"Türkiye'de operatörlerin çeşitli kampanyalar yapmasına rağmen atılan mesaj (SMS) sayısı 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 21 azalarak 124 milyar adetten yaklaşık 96 milyara geriledi. WhatsApp üzerinde yılda 250-300 milyar mesaj atılıyor. WhatsApp geçen yıl en çok indirilen uygulama olurken, 365 gün boyunca en çok indirilen uygulamalarda hep ilk beşin içinde yer aldı. Geçen yıl mobil oyun sektörü yüzde 24,7 büyüdü ve 464 milyon dolar gelire ulaştı. Araştırmalar, sektörün 2018 yılına kadar her yıl yüzde 16'nın üzerinde büyüyeceğini gösteriyor."