iPhone 6S ve 6S Plus, tasarım olarak geçen seneki iPhone'lara çok benzeseler de, bize görünmeyen bir yenilikleri var: Suya dayanıklılık.Apple , yeni iPhone'ların bu özelliğinden bahsetmese de, geçen hafta yayınlanan bir testte yeni telefonların 1 saat suda kalabildiği anlaşılmıştı.

Apple'ın yeni iPhone serisini nasıl suya dayanıklı hale getirdiği ise cihazların içini açıp, parçalara ayırmasıyla tanınan iFixit'in incelemelerinde ortaya çıktı. iFixit tarafından yapılan incelemede iPhone 6S'in içinde ilk farkedilen, ön ve arka panellerin arasındaki lastik şerit oldu. Bu lastik şeritin telefonun içerisine su kaçmasını engellemek üzere eklendiği düşünülüyor. Bununla yetinmeyen Apple, iPhone 6S'in içindeki kabloların bağlantı noktalarını da suya karşı korumalı hale getirmiş.

Apple, iPhone 6S veya 6S Plus'ın suya dayanıklı olduğuna dair hiçbir şey söylemediğinden, telefonunuzu suya atmanızı kesinlikle önermiyoruz. Bu değişiklikler, Apple'ın bir sonraki iPhone için yaptığı bir hazırlık da olabilir.