Hayranları tarafından merakla beklenen Watch için Apple, “2015′in ilk aylarında piyasada olacak.” açıklamasında bulunmuştu. 9To5Mac’ten Mark Gurman’a göre ürün, Mart ayı içerisinde satışa çıkacak.

Gurman, Apple‘ın ürünü son hâline getirmek için uğraştığını yazmış. Hâlâ Watch’un yazılımı, pil ömrü ve şarj kapasitesi üzerinde çalışan firmanın amacı, saati bir an önce finalize edip belirttiği tarihe yetiştirmek. Ancak Mark Gurman, bu tarihin sarkabileceğinin de altını çiziyor. Yani planlanan tairh Mart; ancak işler Apple‘ın istediği gibi gitmezse, ürün sonraki aylarda da piyasaya çıkabilir.

Bu durum Watch için iyi olmayabilir; zira son gelen haberler, Apple kullanıcılarının saate olan ilgisini gün geçtikçe yitirdiği yönünde. Bu bağlamda Cupertinolu firma, saati ne kadar erken çıkarırsa o kadar iyi diyebiliriz.

3 farklı kasa malzemesi (çelik, alüminyum, 18K altın) ve iki boyutta (38mm, 42mm) gelen Apple Watch, deri, plastik ve örgü metal gibi pek çok kordon seçenekleri de sunuyor (şu haberimizde, 30.000$’lık pırlanta kaplı özel bir sürümden de bahsetmiştik). İşletim sistemi Watch OS, Digital Crown ve dokunma haricinde basmaya da duyarlı ekran gibifarklı arabirimlerle kontrol edilmesiyle dikkat çekiyor.

Kullanıcılar arasında farklı iletişim yollarının gelişmesini sağlayan saat ile iki kullanıcı birbirine çeşitli şekiller çizipyollayabiliyor, kalp atışlarını paylaşabiliyor ya da “tık” şeklinde titreşimler gönderebiliyorlar. Klasik akıllı saat fonksiyonları da cabası.