“İş Sürekliliği İşinize Gelir!”

Hosting (barındırma), bir web sitesinde yayınlanmak istenen sayfaların, resimlerin veya dokümanların internet kullanıcıları tarafından erişebileceği bir bilgisayarda tutulmasıdır. Bu bilgisayarlar profesyonel veri merkezi ortamlarında barındırılmaktadır.

İnternette site yayınlamak için özel olarak üretilmiş, internet omurgasına çok hızlı bağlantısı olan, yüzlerce kullanıcıya aynı anda hizmet verebilecek bir bilgisayarda (sunucuda) yayınlamak istediği dosyaların saklanması gerekir. Web sitesine ait dosyaları saklayan ve internet kullanıcılarının erişimine sunan bu bilgisayarlara web sunucusu (web server), bu veri saklama ve yayınlama işlemine de web hosting denir.

Dorabase profesyonel veri merkezi, binası veri merkezi alt yapısına uygun olarak sıfırdan inşa edilmiş ve son teknoloji ile donatılmış, iş sürekliliği esası ile hizmet vermektedir.

 

Veri Merkezi Hizmetleri

·         Web hosting

·         Email hosting

·         Sunucu kiralama

·         Sunucu barındırma

 

Bu hizmetler ek olarak Dorabase katma değerli hizmetlerde sunulmaktadır;

·         Sunucu yönetimi

·         Sunucu kurulumu

·         Lisans kiralama

·         Storage alanı

·         Yedekleme

 

Günümüz veri merkezleri

Veri merkezi (data center), işletmelere ait server gibi alt yapı sistemlerini barındıran veya kiralayan (fiziki ve cloud) özel donanımlı tesislerdir. Veri merkezi işletmeye ait özel bir alan olabileceği gibi, Dorabase gibi işletmelere ait sunucuları barındıran, kiralayabilen veya ölçeklendirilebilir cloud yapılarından, bir çok katma değerli hizmet ile beraber sunabilen dış kaynak (outsourcing) merkezidir.

Dorabase veri merkezi yedek güç kaynakları, yedek bağlantılar, özel soğutulma ve iklimlendirme sistemleri, yangın söndürme sistemleri ve dış ortamdan gelebilecek tehlikelere karşı güvenlik önlemlerine sahip, özel olarak veri merkezi alt yapına uygun inşa edilmiştir ve daha bir çok eşsiz özelliğe sahiptir.

Türkiye'de veri merkezleri

Türkiye'de son yıllarda veri merkezi alanında büyük gelişmeler yaşandı. İnternet kullanıcısı sayısındaki artış, Telekomünikasyon alanındaki yoğun rekabet ve BDDK(Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu)'nın bankalara ait veri merkezlerinin Türkiye'de inşa edilmesi zorunluluğunu getirmesi Türkiye'yi veri merkezi alanında %60'lık büyüme ile dünya büyüme sıralamasında ilk sıraya yerleştirdi.

Kamu kurumlarında e-devlet ve vatandaşa sunulan hizmetlerin internet ortamına geçirilmesi projeleri bilgi teknolojileri harcamalarını artırdı. Kamu kurumlarının hizmet kalitesini geliştirmek amaçlı bilgi teknolojileri ve veri merkezi alanlarında yoğun yatırımlar yapılmaktadır.

291770-4150-dorabase_logo.png

http://www.dorabase.com