Dünyada milyonlarca kullanıcıya ulaşan ve neredeyse SMS'in ömürün bittiğinin göstergesi olan online mesajlaşma uygulaması Whatsapp kısa bir süre önce web.whatsapp.com özelliğini aktif ederek bilgisayarınız üzerinden de Whatsapp kullanımını aktif ederek tekrar bir gündeme gelmişti.

Bunun yanı sıra son zamanlarda çok dillendirilen Whatsapp'a gelecek arama özelliği merakla beklenirken Reddit forumunda Hintli bir kullanıcının yaptığı paylaşım heyecan yarattı. Kullanıcı Android 5.0 Lollipop kullandığını ve son yaptığı güncelleme ile değişerek beklenen sesli arama özelliğinin aktif olduğunu belirtti.

Sesli arama özelliğinin gelmesiyle birlikte arayüzde de değişimler göze çarpıyor. Yeni arayüz Materyal Tasarım ile uyumlu görünümde. Ayrıca uygulamada üç sekme yer alacak görünüyor. Bunlar; Arama, Mesajlaşma ve ve Kişiler.

Sesli arama özelliği şu an için genel olarak aktif değil, fakat sınırlı sayıda kullanıcı tarafından kullanıma açık olarak test ediliyor. Bu özellikten test aşamasında faydalanabilmek için ise bazı kriterle sahip olmak gerek. Bunlardan ilki en güncel Whatsapp sürümüne sahip olmanız gerekiyor ki bunu uygulama mağazanızdan güncelleme bulunuyorsa yaparak halledebilirsiniz. Bir diğer ise telefonunuzun işletim sisteminin de son sürümene sahip bir telefonunuz olmalı. (Android 5.0.1/iOS 8.1.3/WP 8.1) Son olarak da eğer Whatsapp’ın sesli arama özelliğini kullanan bir arkadaşınız varsa sizi araması gerekiyor.