Çin'in yükselen yıldızı Xiaomi, kullanıcılarına sunduğu kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerle ön plana çıkan bir firma. Bu sefer ise karşımıza oldukça garip bir gelişme ile gelen Xiaomi, yeni akıllı telefonu Qin1'i tanıttı.

Xiaomi markalı ilk tuşlu telefon olarak dikkat çeken Xiaomi Qin1, 17 farklı dilde eş zamanlı olarak sesli çeviri yapabiliyor. Wi-Fi, alarm, hava durumu gibi özelliklere de sahip olan cihaz, fiyatı ile tüm tüketicilerin dikkatini çekmeyi başarıyor.

Alışık olduğumuz tuşlu telefon tasarımından daha şık bir görünüme sahip olan Qin1, fiyatına göre de şıklığını korumaya devam ediyor. Ek olarak 1'in yanında bir de S modeli mevcut.

Birebir aynı tasarıma sahip olan cihazlardan Qin1, 2G ile kutudan çıkarken; Qin1s 4G desteği ile satışa sunuluyor. Ancak cihazların asıl önemli özelliği, yapay zeka teknolojisi sayesinde 17 farklı dili gerçek zamanlı olarak sesli tercüme edebiliyor olması.

Ayrıca kızılötesi verici sayesinde TV, klima gibi akıllı ev ürünlerini Qin1 ile kontrol edebilirsiniz. Eh işte Xiaomi farkı. 240x320 piksel çözünürlükte 2.8 inç IPS ekrana sahip olan Xiaomi Qin1, 1480mAh bataryası ile 15 güne kadar bekleme, 420 dakikaya kadar konuşma süresi sunuyor.

Toplamda iki farklı renk seçeneğine sahip olan cihaz, 29 dolar fiyat etiketi üzerinden satışa sunuldu bile.