Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi, Adana Havalimanı yer hizmetleri personeline ve yöneticilerine "Engelli Bireylerle Sağlıklı İletişim ve Farkındalık" eğitimi verdi.

Turkish Ground Service (TGS) Adana Havalimanı yer hizmetlerinde görev yapan 50 personele, engelli bireylerle sağlıklı iletişim ve farkındalık eğitimi verildi, ardından sertifika töreni düzenlendi. Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, "Düzenlemiş olduğumuz eğitim ile amacımız engelli bireylerle alakalı farkındalık oluşturmak ve sağlıklı iletişim kurabilmenin yolunu göstermektir. Şu ana kadar 50 kişiye eğitim verdik. Havaalanı çalışanlarımız artık daha bilinçli, eğitimler önümüzdeki günlerde devam edecektir" dedi.

TGS Adana Başmüdürü Mevlüt Sönmezler ise, "Toplumumuzun bir parçası olan engelli bireylere daha kaliteli hizmet sunabilmek için bu semineri almış bulunmaktayız. Doğru bildiğimiz yanlışların olduğunu ve bu seminer sayesinde engelli bireylerle sağlıklı iletişim ve farkındalık surecinde, personel arkadaşımızın bilgilendiğini ve bundan çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu.

Eğitim sonrası Adana Havalimanı yer hizmetleri porsoneli için sertifika töreni düzenlendi. Törene Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Adana Havalimanı Baş Müdürü Ahmet Bülbül, TGS Adana Başmüdürü Mevlüt Sönmezler, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Adana Havalimanı çalışanları katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı