Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ilköğretim 4. sınıf öğrencileri için düzenlenen "2. Lider Çocuk Tarım Kampı" eğitim gezileri ile başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 2010 yılında Ankara'da başlayan ve her ilde uygulanan "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinlikleri Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilimizde ikinci kez start aldı.

İnsanoğlu için, doğru ve güvenilir gıdalar ile bilinçli beslenmenin öneminin giderek arttığını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, "İnsanların doğru ve güvenilir gıda ile beslenebilmek için günümüzde gösterdikleri özen ve itina, tarım sektörünün hayatımızdaki önemini bir kez daha arttırıyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız bu kamp sayesinde tarımsal ürünlerin hangi ortamlarda yetiştirildiğini, tükettiğimiz ürünlerin hangi süreçlerden geçerek sofralarımıza geldiğini gezerek görerek öğrenecekler" diye konuştu.

Düzenlenen kampın hem öğretici, hem eğitici olarak planlandığını belirten İl Müdürü Gümüş, kampa katılan çocukları makamında kabul ederek bir süre sohbet etmesinin ardından, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hakkında bilgi verdi. İlk gün kampa katılan Abdurrahmanpaşa İlkokulu 4. sınıf öğrencileri buğdayın ekiminden hasadına kadar geçen süre ile un fabrikasında buğdayın un olasıya kadar geçen serüveni, un'un fırınlarda ekmek olarak sofralarımıza gelişini Kütahya ve Altıntaş'ta bulunan tesislere düzenlenen gezi ile yerinde görerek öğrendiler.

Lider Çocuk Tarım Kampı Uygulamaları ile "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında ilköğretim 4.sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak amaçlanıyor. Tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek, çocuklarımıza doğa, çevre, küresel ısınma, tarım, gıda, kaynakların ekonomik kullanımı, atık yönetimi, iklim değişikliği konularında bilgiler aktararak, doğadan kopuk yetişen çocukları sıkıştıkları dört duvar arasında binalardan çıkarmak, doğa ile buluşmalarını sağlamak da hedeflenen diğer başlıklardan bazıları.

Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiklerini söyleyen çocuklar yeni yerler gördüklerini ve yeni bilgiler edindiklerini belirtti. Kampın tekrar düzenlenmesini isteyen çocuklar bu sayede kampa diğer arkadaşlarının da katılma şansının olabileceğini ifade ederek, ileride tarım ve hayvancılık ile uğraşmak istediklerini ifade ettiler.

5 gün sürecek olan kamp boyunca hergün farklı okullardan katılacak olan çocuklar gıda, tarım ve hayvancılık firmaları ile çeşitli kurum ve tesisleri gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alacaklar. (EFE)

Lider Çocuk Tarım Kampı Başladı

Lider Çocuk Tarım Kampı Başladı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı