Mersin'de bir grup sağlık çalışanı, Samsun'da silahlı saldırı sonucu öldürülen meslektaşları Op. Dr. Kamil Furtun için yürüyüş gerçekleştirdi.

Mersin Devlet Hastanesi'nde sabah gerçekleştirilen kınama eyleminin ardından, Mersin Sağlık Hakkı Meclisi'nin çağrısı ile hastane bahçesinde toplanan bir grup sağlık çalışanı, Samsun'da silahlı saldırı sonucu öldürülen meslektaşları Op. Dr. Kamil Furtun için yürüyüş düzenledi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın da destek verdiği yürüyüş sırasında, "Artık yeter, başka Dr. Kamil Furtun'lar ölmesin diye yastayız, isyandayız" yazılı pankart taşındı. Yürüyüş sırasında ise şiddet karşıtı sloganlar atıldı.

Yürüyüş, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanlığı binası önünde son bulurken, burada açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Ful Uğurhan, Furtun'a yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi. Uğurhan, sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Açıklamanın ardından sağlık çalışanları, AK Parti ilçe binasına siyah pankart bıraktı.

Sağlık Çalışanları Şiddeti Protesto Etti

Sağlık Çalışanları Şiddeti Protesto Etti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı